Koç, 1 yılda 3 gemiyi daha filoya kattı

Koç, 1 yılda 3 gemiyi daha filoya kattı

TÜPRAŞ’ın taşımacılık işlerini yürüten Ditaş Deniz İşletmeciliği şirketi, 50 bin DWT taşıma kapasitesine sahip High Sun adlı gemiyi satın aldı.

Koç Holding’in denizcilik şirketi Ditaş, filosunu genişletiyor. TÜPRAŞ’ın taşımacılık işlerini yürüten Ditaş Deniz İşletmeciliği şirketi, 50 bin DWT taşıma kapasitesine sahip High Sun adlı gemiyi satın aldı. Güney Kore’deki Hyundai tersanesinde 2014 yılında inşa edilen High Sun’un adı da Fatma olarak değiştirildi.

Koç, İtalyan d’Amico International Shipping şirketi ve ortağı Malta merkezli Eco Tankers’e ise 29 milyon dolar yani yaklaşık 160 milyon lira ödedi.

1 YILDA FİLOYA 3 GEMİ KATILDI

Bilindiği üzere Ditaş Deniz Nakliyatı, TPAO, İPRAŞ ve Türk Donanma Vakfı tarafından 1974’te kuruldu. O dönem kurucu ortaklardan Türk Donanma Vakfı, TSKGV-Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na, İPRAŞ ise TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'ne dönüştü.

1993 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlanan şirket, yüzde 50,98’lik hissesinin 2002 tarihinde TÜPRAŞ tarafından satın alınması sonucunda TÜPRAŞ'ın bağlı ortaklığı statüsüne kavuştu. 2006 yılında da özelleştirme ile Koç Holding’e dahil olan şirketin filosunda büyük çoğunluğu Koç Ailesi üyesi 13 tanker gemisi bulunuyor. Ditaş, son olarak Koç ailesine ait RMK Marine tarafından inşa edilen 15 bin DWT’lik T. Adalyn isimli tankeri geçen yılın sonunda, 16 bin DWT’lik T. Elinor isimli gemiyi ise bu yılın nisan ayında filoya katmıştı.

Kerim ÜLKER - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.