KKTC’de petrol aramaları başlıyor

KKTC’de petrol aramaları başlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslarda bulunmak amacıyla Çin’e yaptığı ziyarete eşlik eden Bakan Yıldız, basın mensuplarıyla yaptığı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslarda bulunmak amacıyla Çin’e yaptığı ziyarete eşlik eden Bakan Yıldız, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette TPAO’nun KKTC’deki sondaj çalışmalarına ne zaman başlayacağına ilişkin soruya “Çin dönüşünde başlıyor” yanıtını verdi.Yeni teşvik paketinin de enerji yatırımlarına katkısının büyük olacağını ifade eden Yıldız, “Kapsamadığı alan, sektör yok. Biz özellikle yerli ve yenilenebilir kaynakların teşvik kapsamında olmasını istedik. Biz doğalgazın haricindeki bütün kaynaklarla kömür, yerli kömürümüz, rüzgar, güneş dahil her birinin bu kapsam içerisinde olmasından dolayı önü açılacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

İkinci nükleer ihalesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “İkinci nükleer santral ihalesine iki ay içerisinde karar vereceğiz” dedi. Bakan Yıldız, Türkiye’de yapılacak ikinci nükleer santral konusunda Güney Kore, Japon’ya Rusya ve Çin’in ön plana çıktığını belirterek, “İkinci nükleer santralı Çin’in yapıp yapmayacağına bu gezide karar verilecek” diye konuştu. Bakan Yıldız, konuyla ilgili olarak Çin Enerji Bakanı ile bir görüşme yapacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.