Kış lastiği uygulaması başladı

Kış lastiği uygulaması başladı

1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu uygulanmaya başlandı. Kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin...

1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu uygulanmaya başlandı.

Kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine, geçen yıl çıkarılan yönetmelikle ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde uygulanmaya başlandı.

Yönetmelikle Lüleburgaz'da kış lastiğine olan talep de arttı. Yeni sanayi de bulunan Şentürk Oto Lastik bayiinde de "kış lastiği" yoğunluğu yaşanıyor. Kazaları önleme adına önemli bir adım olduğunu belirten Şentürk Oto sahibi İbrahim Şentürk "Kar lastikleriyle hem zincire ihtiyaç duyulmayacak hem de zincirin lastiğe ve arabada meydana getirdiği olumsuzluklar oluşmayacak" ifadelerini kullandı.

Bir araçta hayati önem taşıyan iki noktanın bulunduğunu belirten İbrahim Şentürk, "Lastikler ve fren araçta hayati önem taşıyan iki husus. Motor bozulduğunda ya da yakıtınız bittiğinde durabilirsiniz, ama aniden lastiğiniz patladığında ya da frenler tutmadığında, özellikle yağışlı havada aracınız kontrolü kaybettiğinde, telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir. Dolayısıyla gereken önem verilmelidir" diye konuştu.

Bu düzenlemenin lastikçileri sevindirdiğini söyleyen Şentürk, satışlarda artışın meydana geldiğini belirtti. Düzenleme ile geçen seneden tecrübe kazandıklarını belirten Şentürk," Hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Talebi rahat karşılayabilmek için aldığımız lastikleri iki katına çıkarttık. Satış fiyatlarında bir değişme olmadı. Her bütçeye göre lastiklerimiz bulunuyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hazırladığı "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut, Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik" Resmi Gazete'de geçen sene yayımlandı. Yönetmeliğe göre yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunlu hale getirildi. Hava şartlarının gerektirmesi halinde söz konusu tarih aralığındaki süre Bakanlıkça 1 ay artırılabilecek. İlgili kural şu an Türkiye'de trafikte bulunan 16 milyon aracın yaklaşık 5 milyonunu ilgilendiriyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.