Kıran Holding'in gemisinde yangın

Kıran Holding'in gemisinde yangın

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Atakaş Limanı'da demirli bulunan buğday yüklü 'Kıran Asya' isimli kargo gemisinde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin 5 saatlik çalışması ile söndürüldü.

Hatay’ın İskenderun ilçesi Azganlık mevkiinde bulunan Atakaş Limanı'nda demirli bulunan buğday yüklü olduğu belirtilen Türk bayraklı 'Kıran Asya' isimli kargo gemisinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Gemi personeli ve liman görevlileri durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. 2005 yılında inşa edilen 238 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki geminin kazan dairesinden başladığı değerlendirilen yangına itfaiye ekipleriyle birlikte Med Marine römorkörleri de denizden müdahale etti.

Alevler ve dumanlar yükselen gemideki yangın olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına aldı.

Alevlerin kontrol altına alınması sonrasında itfaiye ekipleri, bir süre daha olay yerinde soğutma çalışması yaptı. Yangında ölen veya yaralanan olmadığı öğrenilirken buğday yüklü gemide hasar meydana geldi.

Ekipler, yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlattı.

KIRAN HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA

Kıran Holding, gemi yanınıyla ilgili yazılı bir açıklamada yapıldı.

Açıklama, “İşletmemiz altındaki 39.555 Gross tonluk mv “KIRAN ASYA” gemimizde 09.09.2019 gece saat 23:30 sularında tahliyede bulunduğu İskenderun Körfezi - Atakaş Terminali’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkmış, itfaiye tarafından karadan yapılan yoğun söndürme ve soğutma çalışmaları sonucunda saat 01:10 civarı yangın kontrol altına alınmıştır. Gemide herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir.” ifadelerin yer verildi.

Özellikleri:

Adı: KIRAN ASYA

IMO: 9040895

MMSI: 271000845

Çağrı İşareti: TCOL5

Bayrak: Turkey [TR]

AIS Gemi tipleri: Cargo

Brüt Tonaj (GRT): 39327

Detveyt: 66832 t

Tam Boy x Tam Genişlik: 238.15m × 32.24m

Yapım Yılı: 2005

gemi_yangini_14.jpg

gemi_yangini_10.jpggemi_yangini_11.jpggemi_yangini_12.jpggemi_yangini_13.jpg

gemi_yangini_6.jpggemi_yangini_7.jpggemi_yangini_8.jpggemi_yangini_9.jpg

gemi_yangini_5.jpggemi_yangini_4.jpggemi_yangini_3.jpggemi_yangini_2.jpggemi_yangini_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.