Kinder Morgan, ABD’nin 3. büyük enerji şirketi olacak

Kinder Morgan, ABD’nin 3. büyük enerji şirketi olacak

abd ve Kanada’da petrol ve doğalgaz boru hatlarına sahip Kinder Morgan şirketler grubu, dört ayrı şirketini tek çatı altında birleştirme kararı aldığını...

abd ve Kanada’da petrol ve doğalgaz boru hatlarına sahip Kinder Morgan şirketler grubu, dört ayrı şirketini tek çatı altında birleştirme kararı aldığını duyurdu. Kinder Morgan, birleşme sonrasında abd enerji sektörünün en büyük 3. şirketi olacak.

Merkezi houston’da bulunan Kinder Morgan’dan yapılan yazılı açıklamada, “Kinder Morgan enerji ortaklığı, El Paso boru hattı ortaklığı ve Kinder Morgan Management” adlı üç ayrı şirketin, Kinder Morgan altında birleşeceği duyuruldu.

Birleşme gerçekleştiğinde, şirketin toplam değerinin yaklaşık 140 milyar dolar olacağı belirtildi. Bu rakam Kinder Morgan Inc.’in Exxon Mobil ve Chevron’un ardından ABD’nin en büyük 3. Enerji şirketi olmasını sağlayacak.

Halen “komandit ortaklık” niteliğine sahip Kinder Morgan şirketlerinin tek çatı altında birleşme kararını, komandit ortaklıkta karların büyük bir bölümünü hissedarlara geri ödeme yükümlülüğü olması nedeniyle aldığı belirtildi.

Bu durumun, yatırımları ve büyümeyi sınırlandırdığı görüşünde olan Kinder Morgan şirketler grubunun kurucusu ve genel müdürü Richard Kinder, birleşme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, yeniden yapılanmanın işlerini sadeleştireceğini ve büyümeyi hızlandıracağını ifade etti.

Birleşmenin ardından faaliyetlerine “anonim şirket” olarak devam edecek Kinder Morgan Inc., komandit ortaklığın tüm avantajlarını kaybedecek. Bu avantajlardan en önemlisi, komandit şirketlerin bazı vergilerden muaf olması. Bu nedenle, Kinder Morgan Inc. birleşme tamamlandığında abd hükümetine daha fazla vergi ödemek zorunda kalacak. Ancak faaliyetlerin tek şirketten yönetilmesinin, maliyetleri kayda değer ölçüde azaltacağı ve uzun dönemde daha kazançlı olacağı belirtiliyor.

BloombergHT

Kinder Morgan, ABD’nin 3. büyük enerji şirketi olacak

Source: Kinder Morgan, ABD’nin 3. büyük enerji şirketi olacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.