Kerç Boğazı'nda iki gemi yandı: 14 ölü 6 kayıp

Kerç Boğazı'nda iki gemi yandı: 14 ölü 6 kayıp

Kerç Boğazı’nda ‘Kandy’ ve ‘Maestro’ isimli gemilerde çıkan yangın sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükselirken 6 mürettebatı kurtarma çalışmalarının durdurulduğu bildirildi. Kurtarılan mürettebat arasında 8 Türk'ün de olduğu öğrenildi.

Rusya’nın Krasnodar açıklarındaki Kerç Boğazı’nda Tanzanya bayraklı ’Maestro’ isimli LPG tankeri ve Sri Lanka bayraklı ’Kandy’ isimli petrol tankerinde çıkan yangın sonucunda gemilerde bulunan 31 mürettebattan 14’ünün yaşamını yitirdiği açıklanırken 6 mürettebatı kurtarma çalışmalarının durdurulduğu açıklandı.

8 TÜRK MÜRETTEBAT KURTARILDI

Gemilerde bulunan 16 Türk mürettebattan 8'inin kurtarılanlar arasında olduğu bildirildi.

“KURTARMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU”

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosmorreçflot) bir kaynak, dün Kerç Boğazı yakınlarında yanan iki geminin mürettebatına yönelik kurtarma çalışmalarının durdurulduğunu, kayıp mürettebatın hayatta olması umudunun kalmadığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Rosmorreçflot'tan bir kaynak, Kerç Boğazı'nda yanan ve aralarında Türkler’in de bulunduğu iki geminin mürettebatına ilişkin kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını söyledi.

Geri kalan mürettebat üyelerinin canlı olarak kurtarılma şansının kalmadığını belirten kaynak, kayıpları aramaya devam edeceklerini ve yangının da hala devam ettiğini ekledi.

Kaynak, "Kurtarılan denizciler ve sudan çıkarılan cesetler sabah 5:00'da Mekuriy gemisine konuldu. Yakın zamanda Kerç'e ulaştırılacaklar" dedi.

“YAKIT DÖKÜLMEDİ, ÇEVRE ZARAR GÖRMEDİ”

Başka bir kaynak, gemideki yakıtın denize dökülmediğini, olaydan çevrenin zarar görmediğini söyledi.

16 MÜRETTEBAT TÜRK

Can pazarının yaşandığı olayda, gemilerden biri tamamen alev topuna dönerken, mürettebat canını kurtarabilmek için denize atladı. Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından kaydedildi. Gemilerde bulunan 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu açıklandı. Yangınla birlikte mürettebatın denize atladığı belirtildi. Kazazedelere yardım için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

INTERFAX: GEMİLER ARASINDA YAKIT NAKLİ SIRASINDA PATLAMA MEYDANA GELDİ

Interfaks ajansı, gemilerden birinden diğerine yakıt aktarırken patlama meydana geldiğini yazdı, Ajans, patlamanın ’güvenlik prosedürlerinin ihlali’ nedeniyle olmuş olmasından şüphelenildiğini yazdı.

kerc-iki-gemi3.jpg

POSTA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.