Kariyer Günleri’nin konuğu MSC

Kariyer Günleri’nin konuğu MSC

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Güz Dönemi Kariyer günleri kapsamında 22 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 13.30'da...

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Güz Dönemi Kariyer günleri kapsamında 22 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 13.30'da Vira Konferans Salonu'nda gerçekleşen oturumun konuğu MSC oldu. Oturuma MSC şirketini temsilen :  Gebze  Şube Müdürü Altay Göktepe , Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu , İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Bige Burat ve İnsan Kaynakları Uzmanı Cana Şahin katıldılar.

Barbaros Denizcilik Kulübü üyelerinden Elif Kübra Ergül , Barbaros Denizcilik Kulübü'nün 2014 yılında gerçekleştirdiği ve 2015 yılında gerçekleştirmek istediği etkinlikleri protokol , okul öğretmenleri ve öğrencilerine sundu.

MSC şirketi adına İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Bige Burat şirket tanıtımına kısa bir video gösterisi ile başladı. Şirketlerinin 6 kıtada 160 ülkede 200 rotasyonda 316 limanda faaliyet gösterdiğinden bahseden Burat , toplamda 37.500 kişiye istihdam alanı yarattığından bahsetti.Türkiye'nin en büyük konteyner taşıyıcısı olduklarını söyleyen Bige Burat , Türkiye'de her 3 konteynerden 1'ini taşıyan firmanın MSC oldugunu vurguladı.MSC'nin 1995'ten beri faaliyetlerini sürdürdüğünü merkezlerinin İzmir'de olduğunu ve 19 sene içerisinde 12 farklı ilde şubeler açtıklarından bahsetti.

MSC'nin insan kaynakları amacından bahseden Bige Burat aday temini konusunda kariyer.net , sosyal medya ve stajyerler'den gelen çalışma talepleri doğrultusunda çalışan temin edildiğini söyledi.

Sn Bige Burat öğrencilerin öğrencilik hayatları bittiği an oluşan durumdan nasıl en sağlıklı şekilde çıkabileceklerinin inceliklerini ve şirketlerin yeni mezunlardan beklentilerini kısa ipuçları ve örnekler vererek anlattı.Deneyimler öğrenciyken yaptıklarından oluştuğu,en kısa sürede hedefini belirlemeni , iş ararken biraz sabırlı ama bir o kadarda istekli olmanı , çalışma hayatına hızlı atılmak için referans olabilecek kişi ve kişilerle tanışmanı , özgeçmişte kısa ve öz bilgilere yer verilmesi konusunda Sn Bige Burat öğrencilere öneri ve ipuçlarında bulundu.

Gebze  Şube Müdürü Altay Göktepe , Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu , İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Bige Burat ve İnsan Kaynakları Uzmanı Cana Şahin öğrencilerden gelen sektöre dair sorulara içtenlikle cevap verdikten sonra MSC yetkilileri davet edildikleri için Barbaros Denizcilik Kulübü'ne teşekkür etti.

Soru - cevap bölümünün ardından Gebze  Şube Müdürü Altay Göktepe ve  Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu'na Yrd. Doç. Dr. Gönül Kaya Özbağ  , İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Bige Burat ve İnsan Kaynakları Uzmanı Cana Şahin'e Ögr. Görevlisi Dr. Ayşe Taş tarafından plaket ve okulumuza özel atkı armağan edildi.

[gallery ids="87479,87480,87481,87482,87483,87484"]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.