Kargo poşetinden okul çıktı

Kargo poşetinden okul çıktı

MNG Kargo, atık poşetleri kullanarak elde ettiği gelirle beş yılda ikinci okulunu açtı. Erciş'teki okulda 975 öğrenci okuyacak. Van ’da 2011 depreminin...

MNG Kargo, atık poşetleri kullanarak elde ettiği gelirle beş yılda ikinci okulunu açtı. Erciş'teki okulda 975 öğrenci okuyacak.

Van ’da 2011 depreminin yaraları hâlâ sarılmaya çalışılırken MNG Kargo, depremin merkez üssü Erciş’e 975 öğrencinin okuyacağı MNG Kargo İlk ve Ortaokulu’nu açtı. MNG Kargo’nun beş yıldır devam eden ‘Kargo poşetleri kutuya, çocuklar okula’ sosyal sorumluluk kampanyası, atık poşetlerin toplanılarak geri dönüştürülmesi ve tekrardan kullanılması esasına dayanıyor. Kampanya kapsamındaki ilk okul 2010’da Bitlis’te Afet Evleri bölgesinde yapılmıştı. Erciş’in Bayazıt Mahallesi’nde cumartesi resmi açılışı yapılan ilk ve ortaokulda ise bu sene 975 öğrenci okuyacak, okulda 18 derslik, iki laboratuvar, iki anaokulu ve bir kütüphane var.

Okulun yapılması için 3000 futbol sahasını dolduracak poşet toplandı, bunun için 80 bin kurumun katılımı gerekti. Beş yıl önce başlatılan proje için MNG Kargo’nun müşterisi olan şirketlere geri dönüşüm kutuları bırakıldı. Beş yıl içinde katılım üç katına çıktı. MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, atık poşetlerden elde edilen gelirin tümünün projeye yatırıldığını belirterek şirketler ve iş merkezlerinin katılımı arttıkça daha kısa sürede daha çok okul yaptırmalarının mümkün olacağını anlattı.

25-30 milyon naylon poşet

Okulun cumartesi günkü açılış programına Enerji Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van AK Parti Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Aslan Kut katıldı.

Açılışta konuşan Kut, “Bütün kargo şirketlerinin aylık ortalama 25-30 milyon civarında naylon poşet dağıttığını biliyoruz. Bu poşetleri geri toplamayı, çevreyi bundan korumayı, ekonomiye dönüştürmeyi ve bununla okul yapmayı hedefledik. Bugün burada bulunmamızın bir sebebi de bu projenin uygulanmasıyla ilgili. Bu projenin ilkini Bitlis’te yaptık. MNG İlk ve Ortaokulu’nda şu anda 400 öğrencimiz eğitim görüyor” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.