KARDEMİR, Filyos'un yapımına talip

KARDEMİR, Filyos'un yapımına talip

 Demirel, "Bölge ve bizim için çok önemli bir liman. Yatırımlarla birlikte taşıma konusunda da ihtiyacımız artırmakta bunun için Filyos beldesine...

 

Demirel, "Bölge ve bizim için çok önemli bir liman. Yatırımlarla birlikte taşıma konusunda da ihtiyacımız artırmakta bunun için Filyos beldesine bir liman yapmaya karar verdik ama bu arada da Devlet de bir Liman yapıyor. 2 Liman yapılacağına, biz de devletin yapacağı limana yap işlet devret modeli ile yapmak için talip olduk." dedi.

KARDEMİR tarafından basın mensuplarına verilen iftar yemeğinde konuşan Demirel, yapılan çeşitli fiziki ve sosyal yatırımlar hakkında bilgi verdi. Demirel Zonguldak ili Filyos beldesinde devlet tarafından yapılan 25 milyon tonluk limanın yapımına talip olduklarını belirterek, "Bölge ve bizim için çok önemli bir liman. Yatırımlarla birlikte taşıma konusunda da ihtiyacımız artırmakta bunun için Filyos beldesine bir liman yapmaya karar verdik ama bu arada da Devlet de bir Liman yapıyor. 2 Liman yapılacağına, bizde Devletin yapacağı limana yap işlet devret modeli ile yapmak için talip olduk. Ama tek isteğimiz var oda karayolu ve tren yolu bağlantısı gibi alt yapıyı yapmaları. Çünkü bu alt yapılar çok maliyetli. Eğer liman yapılırsa mesela bizim taşıma maliyetimiz ton başına 3.5 dolar civarında olacak. Bu daDünya ülkelerindeki Demir Çelik sektörleri ile rekabetimizi artıracaktır. Sadece firmamız için değil bölge için de çok önemli. Bölgenin de çehresini değiştirecek, bölgede istihdamı artıracaktır. Onun için bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekecektir. Filyos limanı Türkiye içinde çok önemli. Çünkü bu bölgeden yurt dışına ihracat da artmış olacak." diye konuştu.

"5. YÜKSEK FIRINI DA FALİYETE GEÇİRECEĞİZ"

4. Yüksek fırını kendi işçi ve imkanlarından sonra 5.yüksek fırını yapmak için kolları sıvadıklarını belirten Demirel, şöyle devam etti:

"Bilindiği fabrikamızda 3 adet Yüksek fırın bulunmak ta idi. Çelik ve Demir üretim kapasitemizi artırmak için 2007 de temellerini attığımız ve kendi içi ve ustalarımızla yaptığımız 4.Yüksek fırınımızı 1 yılda faaliyete geçirerek demir cevherini sıvı hammaddeye dönüştürmeyi yılda Bir Milyon 700 Bin tona çıkardık. Tam kapasite ile çalıştığımız da bu üretim 2 Milyon tona kadar çıkmaktadır. Biz üretimimizi yıllık 3 Milyon tona çıkarmak için 5. Yüksek fırını yine kendi imkanlarımız ile yapacağız. Bu konuda projelerimiz bitti önümüzdeki zamanlarda temeli atılacak. Bununla birlikte Kok ve Sinter bölümlerinde de yatırımlarımız olacak."

"DOĞAYA DA SAYGILIYIZ"

Sadece fiziki anlamda da yatırımlar yapılmadığını belirten Demirel, "Artık KARDEMİR'in atık suları ciddi anlamda arıtılarak Filyos çayına bırakılacak. Bu anlamda ciddi ve maliyetli bir yatırım yaptık. Artık Terminalinin karşısından akan kirli su görmeyecek. Karabük halkı çayı kirleten Yüksek fırınlarda toz toplama tesisleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra yeşillendirme ve diğer çevre yatırımları da yaptık. 2010 yılında çeşitli yerlerde 14 Milyon TL lik çevre yatırımı yaptık." dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.