Karayollarında HGS dönemi başlıyor

Karayollarında HGS dönemi başlıyor

 PTT Genel Müdürü Osman Turhal, ücretli karayollarında artık Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) yerine PTT’nin Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) kullanılacağını...

 PTT Genel Müdürü Osman Turhal, ücretli karayollarında artık Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) yerine PTT’nin Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) kullanılacağını ifade ederek, “Sistem, ekim ayında İzmir karayolunda, 7 ay içinde de bütün karayollarında uygulanmaya başlayacak” dedi.Ücretli karayollarında KGS yerine artık PTT’nin kurduğu ücret toplama sistemine geçileceğini belirten Turhal, ücretli karayollarının girişlerindeki KGS geçiş yerlerine PTT’nin HGS adını verdiği sistemin cihazlarının yerleştirilmeye başlanıldığını da söyledi. HGS ile ücretli karayollarındaki bekleme süresinin ve kuyruğun azalması bekleniyor.

Sürücü ve araç bilgileri çipte

HGS’lerin ekim ayından itibaren İzmir karayolunda uygulanmaya  başlanılacağını anlatan Turhal, şu bilgileri verdi: “6-7 ay içinde de Türkiye’nin her yerindeki ücretli karayollarında uygulama geçilecek. Artık ücretli karayollarında bizim sistemimiz geçerli olacak. Bizim sistemimiz hem daha hızlı olacak hem de dağıtacağımız cihazlar onda bir daha ucuz olacak. Dağıtacağımız cihazlar da bir etiket gibi olacak, sadece içinde bir çip olacak ve çipe sürücü ve araç bilgileri yüklenecek. Ayrıca  kolay kullanımı ve PTT’nin yaygın ağı sayesinde kişilere yük olmayacak bir uygulama.”

2 bin PTT Matik hedefi        

PTT’nin bankacılık, posta ve kargo alanında hizmet verdiğini ve üçünde de başarılı olduğunu dile getiren Turhal, şunları söyledi: “PTT kargo olarak geçtiğimiz süreçte hedefimizden geri kalma sebebimiz çıtayı yüksek koymaktı. Hedef tutmadı ama bir önceki döneme oranla PTT kargonun işlem hacminde yüzde 50’lik bir artış var. PTT kargoyu daha çok lojistik alanında hizmet verir hale getireceğiz. Bankacılık alanındaki çalışmalarımız da devam ediyor. PTT Matik’lerin sayısı 1200’e ulaştı, önümüzdeki 1 yıllık süreçte bu sayıyı 2 bin yapmak istiyoruz. Tanıtımlarına başladığımız PTT Bank kredi kartlarımızda da iddialıyız.”

HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.