"Karaşimşek" gerçek oluyor

"Karaşimşek" gerçek oluyor

1980'lerin kült dizisi "Kara Şimşek"in konuşan, ateş eden yapay zekâlı siyah spor arabası 'Kitt' gerçek oluyor.  Bugün, otomotiv sektöründe dünya...

1980'lerin kült dizisi "Kara Şimşek"in konuşan, ateş eden yapay zekâlı siyah spor arabası 'Kitt' gerçek oluyor.  Bugün, otomotiv sektöründe dünya genelinde hızla artan teknolojik  donanım talebi, otomobilin sürüş özelliklerinden bile daha çok tercih edilir durumda.

Teknoloji talebi, sürüş özellikleri konusunda sınırlarına dayanan otomotiv sektörüne de can simidi olacak. Zira sektör nerdeyse yarım asırdır aksesuara ağırlık vermişti.

Enfo Desk'in araştırmasına göre, internet teknolojisi donanımlı araç sayısı, 2005'ten 2013 yılına kadar on kat arttı. İnternet donanımlı araç sayısı 2005'te 50 bindi. 2015'te bu sayının 10 milyona, araç kullananların aşağı yukarı yüzde 10'una ulaşması bekleniyor. 2020'de ise internet donanımlı araç sayısının yüzde 20'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da 8 milyar dolar bir pazar payı demek.

Araştırmacılar, internet donanımlı araç üretiminin 2017-2018 yıllarında, mobil internet düzeyine ulaşacağını söylüyorlar. Mobil İletişim Birliği Küresel Sistemi, 2020 yılına kadar tüm yeni araçlarda, şu ya da bu ölçüde oto internet donanımı ve bağlantısı olacağını tahmin ediyor.

Alman teknoloji şirketi Bosch GmbH'nin, özellikle Çin'de, yeni modeller ve yeni alan arayışı içinde olduğu belirtiliyor. Şirketin hesabına göre 2015 yılında dünya nüfusunun yüzde 75'i ve 6,6 milyar cihaz, internete bağlı olacak. Bu durum hem yaşamı kolaylaştıracak, hem enerji verimliliğini önemli ölçüde geliştirecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.