Kamyoncu ‘Olmaz’ dedi, Türkiye’de ismi değişmedi

Kamyoncu ‘Olmaz’ dedi, Türkiye’de ismi değişmedi

Dünyaca ünlü madeni yağ üreticisi Castrol, formulünü yenilediği motor yağının adını değiştirmeyi kararlaştırınca, Türk kamyon şoförlerinin engeliyle...

Dünyaca ünlü madeni yağ üreticisi Castrol, formulünü yenilediği motor yağının adını değiştirmeyi kararlaştırınca, Türk kamyon şoförlerinin engeliyle karşılaştı. Yaptığı araştırma sonucunda Türk sürücülerden “Adının değişmesini istemeyiz!” cevabını alan Castrol, tüm dünyada isim değişikliği kararını uygularken, Türkiye’yi hariç tutmak zorunda kaldı.

Castrol Türkiye ve Hazar Bölge Direktörü Kerim Kermen, Türkiye’deki faaliyetlerinin 60. yıldönümünü kutladıklarını hatırlatırken, “Bu yıl pek çok yeniliği pazara sunduk. İki yağ ürünümüzde ambalaj değişikliğine gittik ve olumlu tepkiler aldık. Formulünü yenilediğimiz Turbomax’in ise tüm dünyada adı Tection olarak değişti. Sadece Türkiye hariç” dedi. Bu değişiklik öncesi Türkiye’de ağır ticari araç sürücüleri arasında bir araştırma yaptıklarını söyleyen Kermen, “Ancak araştırmaya katılanların çoğu, Turbomax isminin değişmesini istemediğini belirtti. Bunun üzerine biz de, Türkiye pazarında bu isimle satışa devam kararı aldık” ifadesini kullandı.

Teknoloji pazarı küçülttü!

“Dur-kalk” trafikte koruma oranını yükselten Magnatec gibi yeni ürünlerin, satışlarına ivme kazandırdığını, pazarın üzerinde büyüme yakaladıklarını belirten Kerim Kermen, bununla birlikte ağır ticari araç sınıfında yağ pazarının bu yıl yüzde 2 civarında düşüş gösterdiğini vurguladı. Kermen, “Pazarda büyük paya sahip markalar, yeni teknoloji motorlarında yağ değişim aralığını 30 binden 600 bin km’ye yükseltti. Bu da, yağ pazarının yüzde 2 civarında küçülmesine neden oldu” diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.