K Line 23,5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

K Line 23,5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

K Line’ın Avustralya Federal Mahkemesi tarafından suç karteli davranışlarından dolayı 23,5 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Japon denizcilik şirketi Kawasaki Kisen Kaisha Ltd (K Line) suç karteli davranışlarından dolayın Avustralya Federal Mahkemesi tarafından 23,5 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Japon devi K Line’ın 23,5 milyon dolarlık para cezasının bu ülkede Rekabet ve Tüketici Yasası kapsamında uygulanan en büyük cezai para cezası olduğu öğrenildi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), K Line'ın 2009 ve 2012 yılları arasında Avustralya'ya otomobil, kamyon ve otobüs taşımacılığı ile ilgili fiyatları sabitlemek için diğer nakliye şirketleriyle birlikte  kartel oluşturduğunu belirtti.

ACCC Başkanı Rod Sims, mahkemenin verdiği ceza ile ilgili “Mahkemenin kararını ve K Line'a uygulanan önemli cezaları memnuniyetle karşılıyoruz. K Line'ın yaptığı gibi kartel davranışı sadece şişirilmiş fiyatlar ve maliyetlerle tüketicileri ve diğer işletmeleri aldatmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlıklı ekonomik büyümeyi kısıtlıyor ve inovasyonu engelliyor” dedi.

Sims, “Bu karar Şirketler için ciddi bir uyarı. Kartele katılmak veya bir kartel kurmak isteyen diğerlerini caydıracak. Şirketler kartel davranışına katılmanın ACCC incelemesine ve potansiyel olarak çok ciddi sonuçlara neden olacağını bilmelidir” açıklamasında kullandı.

K Line’ın suçun başlamasından 12 ay önce Avustralya’daki ticari faaliyetlerle ilgili olarak kabul edilen yıllık cirosunun yüzde 10’una dayanan, maksimum 100 milyon AUD ceza ile cezalandırıldı.

Ancak Avustralya Federal Mahkemesi, K Line’ın görülen davada yaptığı işbirliğini, iyi niyet olarak değerlendirdi ve yüzde 28 indirim yapılmasına izin verdi.

Ayrıca K Line, 2018'de Avrupa Komisyonu tarafından 437.8 milyon dolar para cezasına çarptırılan dört araba taşıyıcısı arasındaydı.

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.