Jeep yola Tofaş'la devam edecek

Jeep yola Tofaş'la devam edecek

 Chrysler markası Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de tarihe karışırken Jeep, Tofaş bünyesindeki altıncı marka olarak yoluna devam edecek. Tofaş...

 

Chrysler markası Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de tarihe karışırken Jeep, Tofaş bünyesindeki altıncı marka olarak yoluna devam edecek. Tofaş CEO'su Ali Pandır, Fiat ile Chrysler'in global entegrasyon sürecinin Tofaş'a yeni fırsatlar sunduğunu söyledi. Tofaş'ta düzenlenen basın toplantısına katılan Chrysler Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, Türkiye'de bulunan 30 bin civarındaki Chrysler, Jeep ve Dodge müşterisinin gelecek yıldan itibaren servis hizmetlerini Tofaş çatısı altında alacağını dile getirdi.

Fiat 2009 yılında yüzde 20'sini alarak ortak olduğu ABD'li şirketteki hisse oranını geçen ay yüzde 53,5'a çıkarırken Fiat, 28 yıl aradan sonra 500 modeliyle yeniden ABD pazarına adım attı. Yıl sonunda Fiat'ın Chrysler'deki hisse oranının yüzde 58,5'a çıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Ali Pandır, Chrysler'in 3,3 milyar katkısıyla Fiat'ın cirosunun yılın ikinci çeyreğinde 13,2 milyar Euro'ya çıktığını dile getirdi.

Fiat-Chrysler entegrasyon sürecinde Tofaş'a yeni görev ve sorumluluklar verildiğini anlatan Pandır, Chrysler markasının Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye'de de Lancia logolu ürünler olarak yola çıkacağını, Jeep'in ise Tofaş'ın lüks markalarından biri olacağını kaydetti. Yeni yapılanmanın 2012 yılbaşından itibaren hayata geçirileceğini ifade eden Pandır, Alfa Romeo, Jeep ve Lancia markaları için Fiat'tan ayrı bir bayi ve servis örgütlenmesi hedeflediklerini söyledi. Tofaş olarak 5 markaya üretim yaptıklarını hatırlatan Pandır, bu organizasyonda görev verilmesi halinde Türkiye'de yeni üretim de yapabileceklerini, ancak şu anda böyle bir fikrin veya projenin bulunmadığını açıkladı.

Fiat liginde 1.liğe aday

Tofaş'ın 400 bin kapasiteli Bursa'daki fabrikasında, 5 markaya birden Ar-Ge'si Türk mühendisleri tarafından gerçekleştirilen modeller ürettiğini dile getiren Pandır, geçen yıl alınan 'Gümüş' seviyeyle, Fiat'ın 200 fabrikası arasında en kaliteli üretimi yaptığının ispatlandığını söyledi. Pandır, bu yıl eylül ayında altın seviye için aday olacaklarını kaydetti. Tofaş'ın 2006 yılında 178 bin 434 adet olan toplam üretimini yüzde 74'lük artışla 2010 yılında 312 bin 245 adet seviyesine çıkardığını belirten Pandır, bu yılın ilk yarısında da üretimin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 5 oranında artışla 167 bin 714 adede yükseldiğini ifade etti.

Memduh Taşlıcalı-ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.