Jantsa, ABD'den GTN aldı

Jantsa, ABD'den GTN aldı

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça kasabasında kurulu Jantsa A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Jantsa'nın ABD'den “Güvenli Tedarikçi...

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça kasabasında kurulu Jantsa A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Jantsa'nın ABD'den “Güvenli Tedarikçi Numarası” aldığını bildirdi. Çerçioğlu, yaptığı açıklamada, yıllık 50 milyon dolar jant ihracatı yaptıklarını belirterek, bu ihracatın yüzde 90'ını konteyner ile yaptıklarını söyledi. Yurtdışına yapılan ihracatın önemli bir kısmını ABD'ye yaptıklarını ifade eden Çerçioğlu, geçtiğimiz ay ABD Gümrük Müdürlüğünden iki görevlinin Aydın'a gelerek konteynerlerin nasıl yükleme yapıldığını denetlediğini söyledi. Görevlilerin, konteyner yüklemelerinin güvenli ortamda, herhangi bir dış müdahale olmadan ve güvenlik kamerası gözetiminde yapıldığını tespit ettiklerini vurgulayan Çerçioğlu, bu denetim sonucunda firmalarına “Güvenli Tedarikçi Numarası” verildiğini belirtti.

Çerçioğlu, bu numara sayesinde Jantsa'nın ABD'ye yaptığı ihracatlarda, ABD gümrük sahalarındaki gümrük işlemlerinin birinci öncelikli olarak yapılacağını dile getirerek, ABD'nin de bu sayede zamandan ve maliyetten tasarruf ederek ithalatın daha seri olmasını sağladığını sözlerine ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.