JAC, Türkiye'ye gelmek istiyor

JAC, Türkiye'ye gelmek istiyor

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılda 2 milyon araç ürettikleri belirtilerek, “küresel krizi az hasarla atlatan sayılı ülkelerden biri...

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılda 2 milyon araç ürettikleri belirtilerek, “küresel krizi az hasarla atlatan sayılı ülkelerden biri olan Türkiye;nin JAC'ın strateji radarına girdiği” ifade edildi.

Şirketin tüketicilere yönelik özel araçlar ve hafif ticari araçların yanı sıra elektrikli araçların üretimine de yoğunlaşacağı kaydedilen açıklamada, Türkiye piyasasını önemsemelerinin başlıca nedeninin Türkiye ve JAC'ın stratejilerinin benzerliği olduğuna işaret edildi.Açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Türkiye'deki hybrid ve elektrikli araçlar üzerine çalışmalar yapıldığını belirtmesi ve Türkiye;nin önde gelen elektrikli araç üreticisi hale getirmek istendiğini açıklamasının JAC'ın Türkiye'de özellikle bu anlamda yatırım yapma isteğini güçlendirdiği belirtildi.

Çin Sanayi Bakanlığının yayınladığı “2010 Otomotiv Sanayi Ekonomik Çalışma Raporu”nda elektrikli otomobillerin gösteri ve tanıtımları için 2009

yılında 13 olan pilot şehir sayısının geçen yıl 25'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, JAC;ın saf elektrikli araç ve plug-in hybrid modellere ağırlık vermekle birlikte 150 kilometrelik elektrikli A-sınıf araçlarla ilgili elektrikli otomotiv araştırma ve geliştirme bölümü oluşturduğu kaydedildi.Hıfey şehrinde bulunan ve 1964 yılında kurulan JAC 2001 yılından beri Şangay Menkul Kıymetler Borsasında yer alıyor.

CHEVROLET PAZAR PAYINI YÜKSELTTİ

Chevrolet, 2011 yılının ilk ayında satışlarını artırmasının ardından, Şubat ayında da pazar payını yüzde 4.03’e yükseltti.

2010 yılında yakaladığı performasını 2011 yılında da sürdürmeyi planlayan Chevrolet Türkiye bin 571 adetlik satış rakamı ile Şubat ayında yüzde 4.03 binek araç pazar payına ulaştı. Bu oran ile binek araç pazarında 8. Sıradaki yerini koruyan Chevrolet, toplam otomobil pazarında ise yüzde 2,55 Pazar payı ile ilk 10 marka içinde yer almayı başardı.

Chevrolet, 2011 yılının Şubat ayında, geçen senenin aynı ayına gore satışlarını iki kat ve 2009 yılının aynı ayına gore ise beş kat arttırırken, pazara girdiği 2004 yılından itibaren en yüksek Şubat ayı satışına ulaşmış oldu.

 

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.