İzmitli yeni i20 Paris’e gün sayıyor

İzmitli yeni i20 Paris’e gün sayıyor

Geçen yıl i10 projesiyle birlikte ikiye katlanan ve kapasitesi yıllık 200 bin adede çıkarılan İzmit fabrikasında Avrupa için üretilecek ikinci nesil i20’nin...

Geçen yıl i10 projesiyle birlikte ikiye katlanan ve kapasitesi yıllık 200 bin adede çıkarılan İzmit fabrikasında Avrupa için üretilecek ikinci nesil i20’nin ilk çizimleri, resmen yayınlandı. Almanya Rüsselsheim’daki Hyundai Tasarım Merkezi’nde hazırlanan yeni i20, Avrupa’daki sıkı rekabete hazır hale getirilmiş görünüyor. Eskisine göre uzayan ve genişleyen gövdesiyle dikkat çeken i20’nin koyu renkli C-sütunu ise farklılık katıyor.

Hindistan ise, yeni i20’nin tanıtımını kendi pazarı önümüzdeki günlerde yapacak.

Yatırımı tamamlandı!

İzmit’te i20’nin güncel versiyonunun üretimi sürerken, ikinci nesil i20’nin üretimine yönelik yatırımlar da tamamlandı. Yeni elemanların büyük bölümü işe alınırken, seri üretimin de ekim ayından itibaren başlaması bekleniyor.

Hyundai Assan, bu yıl i10 ve yeni i20’yle birlikte 200 bin adetlik tüm kapasiteyi kullanmayı planlıyor. Bu araçların 178 bini ise ihraç edilecek. i20’ye yönelik yatırımın miktarı verilmezken, 200 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.