İzmir’in deniz yolları büyüyor

İzmir’in deniz yolları büyüyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, 1 Mart 2016 Salı günü Bostanlı Arabalı Vapur İskelesi’nde bulunan İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yılmazel, Mihri Çelik ve Argun Gündüç katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Hasan Tahsin Arabalı Vapuru’nu gezip, İZDENİZ’in faaliyetleri hakkında bilgi alan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Genel Müdür Aslan ile beraber Gürsel Aksel Vapuru’na binerek Bostanlı’dan Üçkuyular; Göztepe ve Pasaport İskeleleri’ne yolculuk yaptı.

TAŞINAN YOLCU VE ARAÇ SAYISI ARTTI
İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, eğitimli ve deneyimli personelleriyle, İzmir Körfezi’nde mevcut 23 yolcu gemisi ve 5 araba vapuru ile emniyetli, güvenli, konforlu ve hizmet odaklı toplu deniz ulaşımı yaptıklarını söyledi. İzmir Körfezi’nde mevcut 8 iskele arasında yolcu gemileriyle günde ortalama 230 sefer, Bostanlı-Üçkuyular arabalı vapur hattında ise günde 29 sefer yapıldığını belirten Aslan, bu düzenli seferlerle günde ortalama 50 bin yolcu ve 2 bin 500 araç taşıdıklarını ifade etti. Yeni yolcu ve ara vapurlarının filoya dahil olmasıyla birlikte, Ekim 2015 tarihi itibariyle düzenli sefer sayısının yüzde 10 artırıldığını, yoğun saatlerde sefer sıklığının 15 dakikaya düşürüldüğünü açıklayan Aslan, “Bostanlı-Üçkuyular arabalı hattında seferler yüzde 40 artırıldı. Pik saatlerde sefer aralıkları 30 dakikaya düşürüldü. Bu kapsamda, taşınan yolcu sayısında yüzde 8, araç taşımacılığında ise yüzde 23 artış oldu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce alımı yapılan 15 adet yolcu gemisinin 9 adetinin filoya dahil olduğunu ve sefere verildiğini, kalan 6 geminin ise 2017 yılının ilk yarısına kadar filoya dahil edileceğini ifade eden Aslan, şu bilgileri verdi: “Alımı yapılan 3 adet araba vapurunun 2’si teslim alındı. Hasan Tahsin isimli araba vapuru sefere verildi. Ahmet Piriştina Vapuru’nun ise evrak işlemleri devam ediyor. Üçüncü arabalı vapur, Temmuz ayında filoya dahil olacak.  Mevcut tüm yolcu iskeleleri, yeni gemilerin yanaşmasına uygun hale getirildi. Araba vapur iskelesinin ise tadilat çalışmaları devam ediyor.”

YENİ HATLAR GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iç Körfez’de Mavişehir, Bayraklı Adliye ve Karataş, orta ve dış Körfez’de Güzelbahçe, Urla ve Mordoğan’a düzenli seferler için iskele yapım çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Aslan, Mordoğan İskelesi’nin yapımının yeni tamamlandığını ve düzenli seferler için izinlerin alınacağını söyledi. Geçen yıl Foça’ya düzenli seferlerin başladığını ve çok talep olduğunu belirten Aslan, seferlere bu yıl tekrar başlanacağını dile getirdi.

Sahip oldukları filonun gelecekte daha da büyüyeceğine dikkat çeken Aslan, özellikle deneyimli gemi adamı bulma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, kötü hava ve deniz şartlarında gemilerin güvenli ve emniyetli bağlama yeri ile havuzlama ve onarım süreçlerinin yapılacağı yerlerin bulunması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Aslan, “İşletmemizde hizmet kalitesi ön planda tutuluyor. Bu kapsamda geçen yıl kalite belgesi olan TSE ISO 9001 Belgesi’ni aldık. Engelsiz İzmir Projesi’nin tüm gerekliliklerini yerine getirdi. İskelelerimizin tamamında kırmızı bayrağa sahibiz. Bu sayede engelli yolcularımızın tümüne engelsiz bir deniz ulaşımı sağlıyoruz. Gelecekte hedefimiz, eğitimli ve deneyimli personel ile mevcut filo ve filoya dahil olacak gemiler ile Körfezin daha fazla kullanılabilirliğini sağlamak ve deniz ulaşımının toplu ulaşımdaki payını artırarak güvenli, kaliteli, konforlu ve hizmet odaklı işletmecilik yapmaktır” diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Aslan, “Bölgemizde denizciliğimizin gelişmesi yönünde büyük hizmetler yapıyorsunuz. Bunu yanı sıra, bizlere de vermiş olduğunuz bu anlamlı desteği her zaman yanımızda hissediyoruz. Gerçekleştirilen ziyaret bizim için önemli. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

ADALARI İZMİR’E BAĞLAYALIM
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İZDENİZ’in başarılı çalışmalarını yakından izlediklerini ve bu ziyaretle beraber yerinde gördüklerini belirterek, İzmirlilere güvenli, konforlu ve emniyetli bir deniz ulaşımı sağlayan İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan ve çalışanlara teşekkür etti. Öztürk, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı büyük yatırımlarla İzmir’in deniz ulaşım ağı genişledi, taşınan yolcu ve araba sayısı hızla arttı. Bu başarıyı sağlayan İZDENİZ ile gurur duyuyoruz” dedi.

İzmir’i, Ege’deki Yunan adalarına bağlayacak seferlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Öztürk, “İzmirliler Alsancak’tan, Foça’dan vapura binip Midilli’ye gidebilmeli. İzmir’i, adalara bağlayacak büyük ilgi olacağına inanıyorum. Tramvay ve otobüs seferleri, vapur seferlerine entegre edilirse; deniz ulaşımına ilgi daha da artacaktır” diye konuştu.

dto-1.jpgdto-2.jpgdto-3.jpgdto-4.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.