İzmir’e getirilen 600 ton asbestli gemiye tepki!

İzmir’e getirilen 600 ton asbestli gemiye tepki!

Brezilya Donanması’na ait uçak gemisinin 600 ton asbest içeren gövdesi İzmir Aliağa Limanı’nda sökülecek. CHP’li Murat Bakan gemi için önerge verdi. “Toprağımızı ve havamızı kirletmeyin” dedi.

Gemilerin ısı yalıtımında kullanılan ve dünyanın birçok ülkesinde yasak olan asbestin söküm işlemleri kanser riski nedeniyle sadece Bangladeş, Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde yapılıyor. Son olarak Brezilya Donanması'na ait NAe São Paulo isimli uçak gemisinin gövdesinin sökülmek üzere İzmir Aliağa'ya gönderileceği açıklandı. Uçak gemisinin 600 ton asbest barındırdığı belirtiliyor.

TBMM Çevre Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, asbestli gemilerin söküm işlemlerine dair detayları Meclis'e taşıdı. CHP'li Bakan; Çevre, Aile, Sağlık ve Ulaştırma bakanlarına ayrı ayrı 4 önerge verdi. Söküm işlemleri sırasında; doğa ve halk sağlığı yönünden bir felakete yol açılmaması gerektiğini belirten Bakan, asbestli gemilerin sökümünün, işlem yapılan yerin doğal hayatına, deniz, toprak ve hava kirliliğine etkilerini sordu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.