İzmir'de Antik gemiler suya indirildi

İzmir'de Antik gemiler suya indirildi

 Sit alanına iskelelerin usulsüz yapıldığını ileri süren bazı vatandaşların koruma kuruluna şikayeti üzerine, yazılı emir geldiğini belirten...

 

Sit alanına iskelelerin usulsüz yapıldığını ileri süren bazı vatandaşların koruma kuruluna şikayeti üzerine, yazılı emir geldiğini belirten yetkililer, bu nedenle gemilerin suda inşasına devam edileceğini ifade etti. Geçen Temmuz ayında, iki gün süren zorlu yükleme ve nakil işlemi sonrası antik dönemin kopyası olan bir savaş, bir de ticaret gemisi Güzelbahçe'den Selçuk'a getirildi. Güzelbahçe İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nin tersane olarak kullanılan bahçesinde yapımına başlanan son rötuşlarının ise Pamucak Mevkisi'ndeki alanda süren gemilerin yapımının tamamlanmasının ardından hem Efes Limanı'nın görkemli zamanlarını günümüz insanına anlatması, hem de Selçuk için yeni bir turizm çekim merkezi yaratmasının hedeflendiği ifade edildi. 19 metre boyunda ve 20 kürekli yelkenli bir savaş gemisi ile, 15 metre boyunda ve 3 ambara sahip olan ticaret gemisi antik limanda kurulan iskelelerden suya indirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulu'na bazı vatandaşların, iskelelerin sit alanına usulsüz yapıldığını ileri sürerek şikayet etmesi üzerine, geçen cuma günü yazılı emir geldiğini belirten yetkililer, bu nedenle gemilerin inşaasına suda devam edileceğini belirtti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İlçe Belediye Başkanı Vefa Ülgür, 'Daha önceleri buraları bataklıktı. Yazın denizle bağlantısı olmayınca balık ölüleri koku yapıyordu. Sivrisinekler de en çok burada ürüyordu. Biz önce kanalın deniz ile bağlantısını yaptık. Daha sonra Antik Çağa uygun bir canlandırma projesine başladık. Bu bağlamda, birisi savaş, birisi ticaret gemisi olmak üzere iki gemi yapımına başladık. Gemiler bitmeye yakın birileri araya girdi. Çomak soktu. Önceki yapılanlar yıkılmaya başlandı. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bizim haklılığımız anlaşılacaktır. Gemileri suya indirdik. Gemilerle ilgili iç dizaynlar su içindeyken yapılmaya devam edecek. Eylül sonunda açılışını yapacağız dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.