"İzmir-İspanya Ro-Ro hattı sektörümüzü rahatlatacak"

"İzmir-İspanya Ro-Ro hattı sektörümüzü rahatlatacak"

"Ülkedeki limanlara kadar olan taşımacılık sorunlarını çözmemiz gerek” diyen ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz, “Demiryolunu geliştirmemiz, yeni deniz yolu ağları oluşturmamız lazım. İzmir-İspanya Ro-Ro hattı açılacak olması bizim için çok sevindirici" dedi.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, geçen yıl salgına rağmen sektörün ihracatının arttığını ve 3,9 milyar doları aştığını belirterek, 2021 hedeflerinin yüzde 7,5'lik artışla 4,2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Erdem Çenesiz, salgına rağmen çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatını artırdıklarını belirterek, geçen yıl yüzde 7,7 artışla 3 milyar 932 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını söyledi.

"Türkiye, yeni tedarik merkezi olma yolunda ilerliyor"

Erdem Çenesiz, 2021 ihracat hedeflerinin yüzde 7,5'lik artışla 4,2 milyar dolar olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu rakam ülkemizin ihracat artış hedefiyle paralel. Bundan ümitliyiz. Salgında ülkemiz iyi bir sınav verdi. Sağlık çalışanlarımız, üreticilerimiz, çalışanlarımız, özel ve kamu sektörlerimiz büyük başarıya imza attı. Artık bütün dünya Türkiye'nin güvenli tedarik sağlanabilen bir ülke olduğunu biliyor. Herkes Türkiye'nin üretimi, sistemi bir şekilde çalıştırdığını ve tedarik sağladığını biliyor. Bu kapsamda birçok ülkeden tedariğin artık Türkiye'ye geleceğini düşünüyoruz. Bu, kamu ve özel sektörün ortak başarısı.

Çenesiz, artık lojistik olanakları artırmanın zamanının geldiğini belirterek, "Ülke içindeki limanlara kadar olan taşımacılık sorunları çözmemiz gerekiyor. Demir yolu ağlarınız geliştirmemiz, yeni deniz yolu ağları oluşturmamız gerekiyor. İzmir-İspanya Ro-Ro hattı açılacak olması bizim için çok sevindirici. ABD; hala çok önemli gördüğümüz ve büyüme fırsatlarımızın sürdüğü bir pazar. Burada tanıtım faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Özellikle cam ve seramikte ciddi tasarım kültürü oluşmaya başladığını dile getiren Çenesiz, banyo seramiklerinde tasarımın çok önemli hale geldiğini, tasarım ve inovasyon konusunda çok başarılı olduklarını, sürekli yenilikçi ürünler geliştirebildiklerini söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.