İşte uçağın pabucunu dama atacak hızda trenler

İşte uçağın pabucunu dama atacak hızda trenler

Son yıllarda geliştirilen hızlarıyla uçağı zorlayan bir toplu taşıma aracı tren. Üstelik, havaalanına ulaşmak için onlarca km gitmek yerine şehir içinden çıkıp, yine içine giriyorsunuz. Genelde uçak kadar pahalı. Ama en hızlısı, şaşılacak kadar ucuz.

Amtrak Acela Express

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bu tren saatte 241 kilometre hıza ulaşabiliyor. Boston-Washington D.C. arasında yolculuk yapan trenin duraklarından biri de New York.

amtrak-acela-express.jpg

Hokuriko Shinkansen E7

Japonya'nın en çok kullanılan tren hatlarından biri olan Hokuriko Shinkansen'in bu denli rağbet görmesinin nedeni Tokyo'dan başlayan yolculuk boyunca seyahat edenleri ülkenin tüm güzelliklerini görme fırsatı sunması. Toyama gibi yüksek dağların ve ormanların arasından geçip görsel şölen yaşamanızı sağlayan trenin bir avantajı da hızının diğerlerine nazaran daha az olması. Böylece doğa fotoğrafları çekme ihtimaliniz daha fazla. Trenin hız rekoru saatte 259 kilometre.

hokuriko-shinkansen-e7-001.jpg

Thalys

Paris-Brüksel-Amsterdam-Köln arasında yolcu taşımacılığı yapan tren Avrupa'nın en önemli demiryollarından biri konumunda. Turistlerin de en çok kullandıkları hatlardan biri olan Thalys saatte 300 kilometreye ulaşabiliyor.

thalys-001.jpg

Eurostar - TGV

Dünyanın en çok turist çeken iki kenti olan Paris ve Londra'yı birbirine bağlayan TGV'de biletler uçak fiyatlarıyla yarışsa da Manş Denizi'ni yeraltından aşma deneyimi, tatil içinde ilginç bir anı olabilir. İki saat süren Paris - Londra yolculuğunu saatte 321 kilometrelik bir hızla kateden trenin istasyonları da şehrin göbeğinde olması nedeniyle büyük avantaj sağlıyor.

eurostar---tgv-001.jpg

Shinkansen E5

Hızlı tren deyince akla ilk gelen ülkelerden olan Japonya'da bu tren, Tokyo - Osaka arasını saatte 321 kilometre hızla katediyor.

shinkansen-e5.jpg

DeutscheBahn ICE

Saatteki hızı 329 kilometreye ulaşan Siemens'in ürettiği bu hızlı tren ile Hollanda, Belçika, İsviçre, Fransa gibi ülkelere gitmeniz mümkün. Benzer trenle İspanya gibi ülkelerde de hızlı bir şekilde seyahat etme imkanına sahipsiniz.

deutschebahn-ice.jpg

Trenitalia Frecciarossa 1000

İtalyanca kırmızı ok anlamına gelen Frecciarossa, kıtanın en hızlı treni unvanına sahip. Turistlerin İtalya'da en çok ziyaret ettikleri kentlerden olan Milano, Floransa ve Roma'ya bu trenlerle saatte 354 kilometre hızla ulaşabilirsiniz. Tabii Çin'deki fiyatların birkaç katı karşılığında...

trenitalia-frecciarossa-1000.png

Harmony CRH380A

Bu zor isimli tren 2010'da hizmet vermeye başladı. Shanghai ile Nanjing güzergahında hizmet veren trenin ulaştığı maksimum hız seviyesi 379 kilometre. Bu hızıyla tren, hem Çin'in hem de dünyanın ikinci en hızlısı konumunda.

harmony-crh380a.jpg

Velaro E

Saatte 404 kilometre hıza ulaşan Velaro E, 2006'dan beri yollarda. Siemens'in Deutsche Bahn için ürettiği trenler, Almanya'nın yanı sıra Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde de kullanılıyor.

velaro-e.jpg

İŞTE DÜNYANIN EN HIZLISI

Shanghai Maglev

10 dolardan daha ucuz bir ücret karşılığı seyahat edebileceğiniz Maglev bu konuda listedeki en aykırı örnek. Üstelik Maglev saatte 429 kilometrelik hızıyla rekorları alt üst ediyor. Shanghai Havaalanı'ndan şehrin metro hattına transferi sağlamak için kullanılan tren yaklaşık 30 kilometrelik bir yolu 7 dakika gibi bir sürede katediyor.

shanghai-maglev.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.