İşte ilk yerli üretim logolu otomobiller!

İşte ilk yerli üretim logolu otomobiller!

Yeni düzenleme ile birlikte Türkiye’de üretilen ürünlerin Ticaret Bakanlığınca tespit ve ilan eden şekil, logo veya işaretleri kullanma zorunluluğu getirilmişti. Bugün ise yaşanan gelişme ile birlikte ilk yerli üretim logolu otomobiller belli oldu!

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete‘de açıklanan karara göre üretim yeri Türkiye olan mallar için bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretin bulunması zorunlu hale getirildi. Yerli ürünlere uygulanacak olan bu etiket uygulamasıyla, malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih de ürünlerin üzerinde yer alacak.

Yeni düzenleme ile birlikte yerli üretim logolu ilk otomobiller açıklandı. Bursa’da tamamen yerli operatörler aracılığıyla üretilen Clio HB ve Megan Sedanmodelleri Yerli Üretim logosuyla satışa sunulacak.

Türkiye’de en çok kullanılan modeller arasında ilk üçe giren Megan Sedan ve Clio HB otomotiv sektöründe ilk bu logoyu kullanan ilk modeller oldu.

İlk olarak Renault’un en çok tercih edilen iki modelinde kullanılmaya başlanan yerli üretim logosu ilerleyen günlerde firmanın, Bursa’daki fabrikada üretmiş olduğu diğer modellerinde de kullanılmaya başlanacağı da belirtildi.

Ayrıca paylaşılan verilere göre 2018 yılı içerisinde Bursa’daki Renault fabrikasında toplamda 40.552 adet, Clio HB ve Megan Segan üretildiği de açıklandı.

Shiftdelete

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.