İstanbulkart değişiyor, Türkiyekart oluyor

İstanbulkart değişiyor, Türkiyekart oluyor

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında kullanılan İstanbulkart sistemi yakında Türkiyekart adı ile Tüm Türkiye’deki Toplu Taşıma Araçlarında kullanılmaya başlanacak.

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında kullanılan İstanbulkart sistemi yakında Türkiyekart adı ileTüm Türkiye’deki Toplu Taşıma Araçlarında kullanılmaya başlanacak.

2010 yılından bu yana toplamda 30 Milyon’dan fazla İstanbulkartın kullanımda olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt UYSAL, yakın dönemde Türkiyekart adı ile Tüm Türkiye’deki Toplu Taşıma Araçlarına ödeme yapılabileceğini belirtti.

Akıllı şehircilik konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Uysal, “Elektronik bilet sistemi, ilk defa sayın cumhurbaşkanımız büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde başlatıldı. O süreçten sonra İstanbulkart hâline dönüştü. İstanbulkart bakanlıkla, bankalarla yapılan protokolle ‘Türkiyekart’ hâline dönüşüyor. Bu da dünyada bir ilk” dedi.

Türkiyekart İçin Çalışmalar Uzunca Süredir Devam Ediyordu

2017 yılının son dönemlerinde gündeme gelen Türkiyekart sistemi için birçok farklı kurumun ismi ön plana çıktı.

Sürecin PTT tarafından yönetileceği, bankaların da sisteme destek vererek tüm Banka Kartlarının – Ödeme Kartlarının ve daha birçok ek sistemin tek bir noktada toplanacağı bilgisi verildi.

Gelinen son noktada ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt UYSAL tarafından İstanbulkart sisteminin Türkiyekart olarak tüm Türkiye’ye dağılacağını açıkladı.

Sürecin ne aşamada olduğu, bu geçişin ne zaman gerçekleşeceği, sürecin direkt İBB’nin iştirak şirketi olan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş tarafından mı yönetileceği gibi soru işaretleri ise ne yazık ki cevaplanmadı.

Cepseyir

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.