İstanbul-Tahran-İslamabad yük treni ücretleri açıklandı

İstanbul-Tahran-İslamabad yük treni ücretleri açıklandı

Türkiye, İstanbul-Tahran-İslamabad yük treni (Terins-Kabikoi) için tarifeler açıklandı.

Türk hükümetine (demiryolları, dışişleri ve lojistik) sunulan üç aylık bir raporda, Ego Sekreterliği’nin yakın tarihli bir toplantısına göre, ihracat, ithalat ve nakliye için konteyner tarifesi km başına 0,18 avro olarak belirlendi. Sırasıyla her 20 ve 40 ft yüklü konteyner için km başına 0,23 euro. Benzer şekilde, her boş konteyner için 20 ve 40 fit, km başına 0,09 Euro ve km başına 0,12 olarak sabitleniyor.

Bunun dışında vagon başına 10 Euro gümrük vergisi de uygulanmakta. Benzer şekilde, yüklü konteynerler için minimum ücret ton başına 50 5,50 (vagon başına 14 ton) ve boş konteynerler için ton başına 5,60 (yedi ton başına ton başına minimum ücret). Benzer şekilde, fosfor geçişi için bir vagon (Marmare) 20 Euro ile ücretlendirilecek.

Normal vagon ücretleri (ihracat, ithalat ve nakliye) için ton ve km başına 0,010 Euro, malların gerçek ağırlığı daha az olmamak üzere tahsil edilecek.

Vagon aksı başına 7.000 kg. Ek ücretlere vagon başına 10 Euro (gümrük vergisi), ton başına 5,60 Euro (Van Gölü’ne feribot ücreti) ve fosfor geçişi için vagon başına 20 Euro (Marmare) dahildir.

Raporda, “ITI koridorunda çalışan vagonlar RIV kiralamadan muaf olacağı için, yukarıdaki fiyatlar bir sonraki duyuruya kadar geçerlidir” denildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.