İsmail Aktaş TOF Genel Müdürü oldu

İsmail Aktaş TOF Genel Müdürü oldu

1984 yılında Maliye Meslek Lisesi'ni yatılı olarak tamamlayan ve arkasından mecburi hizmetini tamamlamak için Bursa Defterdarlığı Bünyesi'nde görev yapan...

1984 yılında Maliye Meslek Lisesi'ni yatılı olarak tamamlayan ve arkasından mecburi hizmetini tamamlamak için Bursa Defterdarlığı Bünyesi'nde görev yapan Aktaş, maliye kökenli olmasının avantajlarını sektöre getirmiş olduğu indirimli akaryakıt projesi ile sektör temsilcisi esnafın alımlarından her kuruşun vergisinin kamu bütçesine artı değer olarak yansımasına katkı sağlayarak ortaya koymuştur.

16 yıldır ulaştırma sektöründe hizmet veren, sektörde ilk kez uygulanan "Akaryakıt indirim projesi"nin de mihmandarı olan İsmail Aktaş, bu güne kadar sırasıyla Metro Turizm Şirketler Grubu'nda finans müdürü ve genel müdür yardımcılığı, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nda (TOFED) akaryakıt indirimi ve diğer projelerden sorumlu genel müdür yardımcılığı ve son olarak da Tüm Otobüsçüler Federasyonu bünyesinde Projelerden sorumlu İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyordu.

21 Temmuz 2011 tarihli yönetim kurulu toplantısında genel müdürlük görevine getirilen İsmail Aktaş, Uludağ Üniversitesi Maliye Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yapmıştı. Ekonomist olarak Lisans diploması sahibi olan Aktaş, İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babası. Amasyalı Dernekler Federasyonu Başkanlığı’nı da yürüten Aktaş, aynı zamanda Karadeniz Konfederasyonu kurucularından ve genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.

Sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bölgesindeki kalkınmaya hizmet eden Aktaş, sektörde ilk olan ve 2000 yılında uygulamaya konulan VISA ile Metro Turizm Firması'na ait ortak banka kredi kartı projesi 11 yıldır halen geçilemediği gibi egale dahi edilememiştir. Arkasından sektöre kazandırdığı indirimli akaryakıt projesinde de yaklaşık 80 yıldır sektörde hep tekdüze olarak uygulanan fiyatları otobüsçü esnafının lehine olacak şekilde ilk kez ve de ülkede ki en büyük avantajları içeren şekilde uygulamaya konmasını sağlamıştır.

LOJİPORT Ailesi olarak İsmail Aktaş’a terfi ettiği bu yeni görevinde başarılar diliyor ve aynı zamanda sektöre hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

LOJİPORT

Ulaşımgazetesi.com'dan alınmıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.