İskeleler ulaşıma neden açılmıyor?

İskeleler ulaşıma neden açılmıyor?

Balat iskelesinin özel bir şirket tarafından Deniz Taksi olarak kullanıldığını anımsatan CHP İBB ve Fatih Belediye Meclis Üyesi Soner Özimer hazırladığı...

Balat iskelesinin özel bir şirket tarafından Deniz Taksi olarak kullanıldığını anımsatan CHP İBB ve Fatih Belediye Meclis Üyesi Soner Özimer hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordu:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Soner Özimer, Serdar Bayraktar, Dr. Hakkı Sağlam, Turan Durmuş ve Hikmet Öz’ün imzaları ile verilen ve Başkanlık Makamına oybirliği ile havale edilen yazılı soru önergesinde şunlara değinildi;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

10 Ekim 2008 tarihinde şaibeli bir şekilde yanan Balat Vapur İskelesi, 1. derece anıt eser olduğu halde ihya edilmeyerek özel bir şirkete deniz taksi iskelesi olarak tahsis edildiğini ve “19 Eylül 2011 tarihinde restore ediyoruz” gerekçesi ile hizmete kapatılan Fener Vapur İskelesi için ise bu güne kadar tek çivi çakılmadığını görmekteyiz.

Tarihte, Haliç içinde 15 vapur iskelesi olduğu halde bu gün Eminönü, Kasımpaşa, Sütlüce, Ayvansaray, Eyüp olmak üzere sadece beş iskele hizmet vermektedir. Bu durum bölge halkının şikâyetine sebep olmakta, haliç bölgesindeki yerleşim alanlarının deniz ulaşımından daha fazla yararlanması yönünde istekler dile getirilmektedir.

Bunun yanı sıra, Fatih Belediyesinin yayımladığı Avan projelerde Fener-Balat-Ayvansaray sahilleri projelerinde bütün sahilin proje alanına dahil edildiği, sahilin tamamının projeye sokulmasıyla buradan halkın faydalanması imkanının kalmadığı görülmektedir. Proje alanı 60 adadan oluşmakta ve 19 adada yapılaşmaya gidilmektedir. Halkın kullanımında olan sahil yeşil bandının projeye dahil edilmesi ile ileride bölge yaşayanları açısından bir çok sıkıntı ve mağduriyet ortaya çıkacaktır.

1. Bu nedenle bahsi geçen iskelelerin kapatılarak kullandırılmadığı doğru mudur?

2. Fener ve Balat iskelesinin ulaşıma açılmamasının nedeni nedir?

3. Balat iskelesi özel bir şirket tarafından Deniz Taksi olarak kullanılmaktadır. Bahsi geçen şirketin ismi nedir burası kim tarafından, hangi koşullarda kiraya verilmiştir?

4. Haliç bölgesinde deniz ve kara ulaşımı nasıl planlanmaktadır? İleride bölgede hangi iskeleler ne tür deniz ulaşımına açılacaktır?

5. Haliç'te sahil bölgelerinin kamu kullanımına yer ve zaman açısından kesintisiz açık olması konusunda hangi önlemler alınmıştır?

DENİZHABER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.