Işık,Volkicar için  Karsan'ı seçti

Işık,Volkicar için Karsan'ı seçti

 Işık, bunun için sıfırdan yaratılan ve New York ihalesinde finale kalan taksi projesinin fikir babası olan Karsan Murahhas Azası Jan Nahum’un kapısını...

 

Işık, bunun için sıfırdan yaratılan ve New York ihalesinde finale kalan taksi projesinin fikir babası olan Karsan Murahhas Azası Jan Nahum’un kapısını çaldı. Volkicar’a bugüne kadar gösterilen ilgiden ve projenin iyi bir aşamaya gelmesinden cesaret alıp, devamını getirmeye karar verdiğini söyleyen ünlü rallici Volkan Işık, “Bunun için en doğru kişi Jan Nahum. Kendisiyle aralıklı olarak yaklaşık 1.5 yıldır görüşüyoruz. En son geçen hafta biraraya geldik. Projemize başından beri sıcak bakan bir isimdi. Aşama kaydettik” dedi.

Kanadalılar ile olmuyor

Işık, projenin yatırıma dönüşebilmesi için sürecin tecrübeli ellerde şekillenmesi gerektiğini kaydetti. İlk etapta projeyi, dış kaynaklardan finansman sağlayarak kendi başına ortaya çıkartmayı bile düşündüğünü anlatan Işık, “Ancak bu maliyetli bir iş. Maliyet hesaplamasından üretim tekniğine kadar sürecin iyi hesaplanması gerekiyor. Kanadalı yatırımcılarla da görüştüm ancak  anlaşamadık” dedi. Seri üretime geçmesi planlanan aracın, Volkicar’ın şehir içinde kullanılabilecek iki kişilik versiyonu olacağını kaydeden Işık, “Piyasada olmayan, pratik ve pahalı olmayan bir araç üretmek istiyorum. Fiyatı 19 bin TL civarında olacak” dedi. İnsanların aracın bu tasarımını ve tipini çok sevdiğini kaydeden Işık, dolayısıyla yol versiyonunda radikal bir tasarım değişikliği düşünmediğini belirtti.

Dominik’ten  talep geldi

20 araçla Türkiye çapında özel yarışlar düzenlenen Volkicar için şu ana kadar 37 adet talep geldiğini belirten Volkan Işık,  Türkmenistan’a 11 adetlik satış gerçekleştirdiklerini, Moldova’nın yanı sıra Dominik’ten bile talep geldiğini hatırlatı. Işık, “Yıl sonuna kadar 50-60 adetlik kapasiteyi yakalayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

HÜRRİYET

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.