ISF’2007'yi sizler için gezdik

ISF’2007'yi sizler için gezdik

21-25 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın bizi ilgilendiren “Taşıma İstifleme”...

21-25 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın bizi ilgilendiren “Taşıma İstifleme” bölümünü sizler için gezdik.

Hidroacar’ın transporter’i var

1979 yılından bu yana hidrolik iş makineleri alanında üretim yapan Hidroacar, fuara getirilemeyecek kadar büyük olan transporter ürününü tanıtıyor. Birkaç yıl önce katlanır ve teleskobik olmak üzere hidrolik mobil vinç üretimine başladıklarını belirten Bütçe ve İş Planlaması Takip ve Kontrol Sorumlusu Ayşe Mallı Acar, tersanelerden gelen talepler üzerine de ağır taşımacılıkta kullanılan transporter ürününü geliştirdiklerini söyledi. Transporter ile 250 tondan başlayarak, 1100 tona kadar yük taşınabiliyor.

Mertaş Ltd. Şti sahibi Recep Mert:

TCM forkliftleri 15 yıldır 2. ele düşmedi

Mertaş, İzmit Derince’de Enka’nın iş makineleri grubu bölge bayiliğini yürütüyor. Ağırlıklı olarak Japon TCM forklift satışı ve  yedek parça hizmetleri veren firma, aynı zamanda Enka’nın distrübütörü olduğu bir ürün olan liman makinelerinin satıcısı ve yetkili bayisi. “Fuarda, forklift ve jeneratörlerimizi sergiliyoruz” diyen Mertaş Ltd. Şti sahibi Recep Mert, “Satışını gerçekleştirdiğimiz Japon TCM forkliftleri 1992’de Türkiye’ye gelmesine rağmen, daha ikinci el piyasasına düşmedi. Bu da, ürünümüzün ne denli kaliteli olduğunun bir göstergesidir” diyor.

Güralp Vinç 2008 yılına yeni tasarımlarla girecek

Güralp Vinç, fuara standart üretimdeki makine ve ekipmanlarını getirmiş. Tersane ile ilgili ürünleri sipariş üzerine çalıştıklarını vurgulayan Güralp Vinç Ürün Müdürü Ali Durgud, “Liman ve tersanelerde kullanılabilecek 5-20-32  tonluk vinç çeşitlerimiz. Yine 10-12-12.5 ton kapasitede kullanılabilecek makine türleri. Proses vinçler olarak da zincirli kaldırma makineleri; ayrıca uzaktan kumandalı boru ekipmanlarımız bulunmakta. Önümüzdeki yıl, yeni tasarımlarla alıcılarımızın karşısına çıkmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Pacific Lift, 20 forklift kiralayacak

Pacific Lift İzmit’te hizmet veriyor. Genel Müdür Adnan Uçar,  “Fuara 5-3-2.5 ton ve 1.8 tonluk elektrikli olmak üzere üç ayrı forkliflerimizle katılıyoruz. Üretimimiz bu yıl 2.5-3 ton ağırlıklıydı. 2008 için 5 tonluk üretime ağırlık vermeyi planlıyoruz. Ekipmanımız olmadığı için ikinci el çalışmıyoruz. Dünyaca ünlü bir firma ile görüşmelerimiz sürüyor, eğer anlaşabilirsek 20 adet forklift kiralayacağız” açıklamasını yaparak, güzel bir anlaşmanın arifesinde olduklarını bizimle paylaşıyor.

Jungheinrich AG, distrübütör olmayan tek forklift üreticisi

Dünya sıralamasında en büyük dört forklift üreticisinden biri Alman Jungheinrich AG. Firmanın elektrikli, likit gazlı ve dizel motorlu denge ağırlıklı forkliftler; akülü yaya kumandalı istifleyiciler ve akülü dar koridor forkliftlerinin yanı sıra, sipariş toplama ve yüksek irtifa forkliftlerini de kapsayan geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Firmanın bir diğer özelliği ise, forklift sektöründe faaliyet gösteren %100 yabancı sermayeli ve distrübütör olmayan tek kuruluş olması. Akülü depo içi ekipmanlarda da ilk sırada yer alıyor.

Clark, 2008’de ekonomik dizel forkliftler getirecek

Forkliftin mucidi olarak nitelendirilen Clark marka forkliftlerin 60 yıllık distrübütörü Teknika AŞ de, fuara akülü, dizel ve LPG’li olmak üzere 3 ayrı modeli ile katıldı. Firmanın Satış Temsilcisi Özkan İnanç, “Daha önceki üretim grubumuzda 15 tona kadar forklift üretimimiz vardı. 2008’de ise, en yüksek 8 tonluk forkliftlerle vitrine çıkacağız. 2008’de akülü makinelerle ilgili bir modeli geliştirmeyi planlıyoruz. Dizelde daha düşük fiyat avantajı sağlayacak bir model getirmeyi planlıyoruz. Bu makinenin de, KOBİ’lerin gözdesi olacağını düşünüyoruz” diyor.

Bayursan’dan özel tasarımlar

İSF Fuarı’na 10 tonluk bir vincin yanı sıra, bir gezer köprü, bir de alçak tavan vinci getirdiklerini söyleyen Bayursan Vinç ve Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. Satış Sorumlusu Özgür Bozkurt,  “İki standımızda enerji sistemleri ile ilgili parçaları sergiliyoruz. Türkiye vinç sektöründe ilk ve tek ekol kopyasız, taklitsiz, özgün tasarımlar üreten bir firmayız” diyerek Bayursan markasının iddiasını dile getirdi. Bozkurt, Irak Enerji Santralı’na gönderdikleri vincin kanca resmini göstererek de, “Bu vinç yurtdışına gönderilen en büyük vinçlerden biridir” diye konuştu.

Ansan Hidrolik Platform müşteri odaklı çalışıyor

Ansan, fuara 24 metrelik teleskobik kamyon üstü platform ve makaslı platform ürünleriyle katıldı. Makaslı platformlarının 12 metre yüksekliğe kadar çıkabildiğini ifade eden Ansan Hidrolik Platform Ltd. Şti. Genel Müdürü Ali Canayakın, “Römorklu teleskobik eklemli platform ve araç üstü eklemli platform ürünlerimiz de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, forkliftlerin rahatça girip çıkabileceği TIR platformları da, ürünlerimiz arasında yer almaktadır. Müşteri odaklı çalışıyoruz. Siz yerinizi ve isteğinizi belirtiyorsunuz, biz de hazırlıyoruz” diye konuşuyor.  

Özismak 2008’de 20 tona kadar forklift getirtecek

Fuara, distrübütörü oldukları Japon lisansı ile Çin’de üretilen Heli marka forkliftler ile katıldıklarını söyleyen Özismak İstif Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti.  Serkan Sevinç ise, üretimini yaptıkları ürünler arasında SMZ istif makineleri, trans paletler, vanil ataşmanları ve İtalyan Nova marka temizlik makinelerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi. Şu an 10 tona kadar forklift satışı yaptıklarını belirten Sevinç, “Ancak, 2008’de 20 tona kadar olanlarını da getirteceğiz” dedi.

Canber Vinç, standart üretiyor ama isteğe göre modifiye ediyor

Canber Vinç Makine Ltd. Şti. arabalı, monoray tavan vinç ve ekipmanları ile katılmış İSF Fuarı’na. Seri imalat üretiyorlar, ancak standardı, müşteri isteğine göre de modifiye edebiliyorlar. Fuara köprülü vinçlerin yürüyüş başlıkları, küçük işletmelerde kullanılabilen monoray vinçler ve orta büyüklükteki işletmeler için de arabalı vinçler getirmişler. 60 tona kadar üretilebilen arabalı vinçleri tersanelerde de kullanmak mümkün.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.