İran'da ezan saatinde uçmak yasak!

İran'da ezan saatinde uçmak yasak!

Reuters’ın Mehr Haber Ajansı’ndan aktardığına göre, Meclis Kültür Komitesi Başkanı Ali Tahiri, “Yeni kararnameye göre, uçakların ezan okunması...

Reuters’ın Mehr Haber Ajansı’ndan aktardığına göre, Meclis Kültür Komitesi Başkanı Ali Tahiri, “Yeni kararnameye göre, uçakların ezan okunması sırasında özellikle de sabah ezanı saatlerinde uçması yasaktır” dedi.

Havacılık Kurumu Başkanı Hamid Rıza Pehlevani ise uçakların sabah ezanından yarım saat sonra kalkabileceğini, böylece yolcuların “dini vecibelerini yerine getirebileceğini” söyledi.

Kültür Komitesi Başkanı Tahiri ayrıca havalimanlarında ve havayolu şirketlerinde çalışan kadınların da tesettür kurallarına kesinlikle uyması gerektiğini söyledi.

"ÖRTÜNME PARASI" İDDİASI

Öte yandan İran’ın Buşehr Nükleer Santrali’nde çalışan Rus kadınlara tesettüre girmeleri için para ödendiği yönündeki haberleri yalanlandı.

Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hassan Kaşkavi, Fars Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Yerel büromuzdan ve Buşehr Valiliği’nden aldığımız bilgiye göre, Rus kadınlara örtünmeleri için ödeme yapıldığı haberleri kesinlikle doğru değildir” dedi.

Dün Buşehr milletvekili Mehdi Musavinejad, ISNA haber ajansına yaptığı açıklamada, “Nükleer tesiste çalışan Rus kadınlar anlaşmaları gereği örtünme parası alıyor” demişti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.