İran lojistik hizmetleri kapsamında komple ve parsiyel taşımacılık

İran lojistik hizmetleri kapsamında komple ve parsiyel taşımacılık

İran’a lojistik çalışmaları yapan şirketlerin büyük bölümü uluslararası yük taşıma yetki belgesine sahip bulunmakta olup yine bir çoğu Türk ve İran plakalı tırlar ile taşıma hizmetleri sunmaktadır.

Ülkemizin doğu sınır komşusu İran ile ticaret yollarımız çok eski dönemlere uzanan bir geçmişe sahip bulunmaktadır. İki ülke arasında devam eden karşılıklı alışverişler ihracat ağırlıklı olarak ilerlemektedir. Genel tüketim mamullerinin yoğunlukta bulunduğu ihracat kalemlerini yüzlerle ifade edebilmekteyiz. Günümüz koşulları ile gelinen noktaya bakıldığında ise geçmiş dönemlere kıyasla özellikle ihracat anlamında çok çok önemli mesafelerin kat edildiği de görülmektedir.

Türkiye’den İran’a yapılmakta olan ihracat çalışmalarında sık kullanılan taşıma yöntemi hiç kuşkusuz karayolu ile tır nakliyesidir. Gerek komple gerekse parsiyel anlamında ele alınan yük gruplarının 24 tona kadar ağırlığı bulunan kısmını komple tır olarak, ebat ve ağırlık itibarı ile daha hafif ve küçük durumda bulunan yük grupları ise parsiyel taşıma olarak değerlendirilmektedir. Ülkemiz genelinde faaliyet göstermekte olan İran nakliye firmaları sayısı son zamanlarda artan yoğunluğa bağlı olarak önemli ölçüde artış göstermiştir.

İran’a lojistik çalışmaları yapan şirketlerin büyük bölümü uluslararası yük taşıma yetki belgesine sahip bulunmakta olup yine bir çoğu Türk ve İran plakalı tırlar ile taşıma hizmetleri sunmaktadır. İhracat kapsamında bulunan yük gruplarının nakliyesi ile ilgili navlunlarının uygun olması nedeniyle İran plakalı tırlar ağırlıklı kullanılıyorken transit veya üçüncü ülke kapsamında bulunan yük grupları Türk plakalı taşıma araçları ile sevk edilmektedir.

Türkiye’den İran’a ihracat yükü taşımasının yanı sıra İran’dan Türkiye’ye ithalat kapsamında buluna yük gruplarının nakliyesi ile Avrupa ülkelerinden İran’a üçüncü ülke kapsamlı transit yük taşımacılığı işlemeleri de yine Türk nakliye şirketleri tarafından sağlanmaktadır. İran nakliye konusunda tecrübeleri ile kesintisiz lojistik destek hizmetleri sunan çok sayıda firma arasında önemli konuma sahip bulunup uzun yıllardan bu yana sektörde ki varlığını her geçen gün belirginleştiren Arınak Lojistik İran’a standart yük taşımacılığı ile birlikte frigo tır nakliyesi, gabari dışı ağır nakliyat ve konteyner nakliyesi gibi alanlarda da sorunsuz destek hizmetleri sunmaktadır.

İran’a komple tır taşıma işlemleri yükün bulunduğu adresten alınarak İran’da teslim edilmesi gereken noktaya adres teslimi şeklinde gerçekleşiyorken, parsiyel durumunda bulunan yük grupları İstanbul’da bulunan depolarda toplanmak suretiyle çıkış yapılıp İranda gümrük teslimi olacak şekilde ilerlemektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.