Irak’ta faciaya yol açan 'M/V Royal Arsenal' tutuklandı

Irak’ta faciaya yol açan 'M/V Royal Arsenal' tutuklandı

19 Ağustos'ta M/V Royal Arsenal ile Al Misbar isimli offshore destek gemisi (OSV) çatışmıştı. Irak Limanlar Genel Şirketi, mahkeme kararına dayanarak, karasularında bulunan M/V Royal Arsenal’in tutuklandığını bildirdi.

19 Ağustos günü Um Kasr yakınlarında 48 bin 200 dwtlik kuru yük gemisi M/V Royal Arsenal, Al Misbar isimli offshore destek gemisine (OSV) çatarak geminin 31 mürettebatıyla birlikte batmasına sebep olmuştu.

Al Misbar’ın mürettebatından şu ana kadar 11 kişi kurtarıldı. 4 kişinin öldüğü teyit edilirken hala kayıp olan 16 kişi için arama faaliyetleri devam ediyor.

Irak Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı bir devlet şirketi olan Irak Limanlar Genel Şirketi’nden (GCPI) önceki gün yapılan açıklamada mahkeme kararına dayanarak ülkenin karasularında bulunan M/V Royal Arsenal’in tutuklandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre Saint Vincent ve Grenadinler bayraklı Handymax sınıfı kuru yük gemisi, kaza ile ilgili soruşturma tamamlanana kadar Basra’da tutulacak. Al Misbar Irak'ın limanlar idaresi kurumunun mülkiyetinde bulunuyor. 

Sahil güvenlik birimleri, GCPI gemileri, dalgıçlar ve büyük bir donanma vinci batık geminin çıkarılması çalışmalarını yürütüyor. Bakanlık kayıp mürettebatın geminin içinde mahsur kalmış olabileceğini düşünüyor.

Haber: Güray ÖZTÜRK / DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.