Irak Havayolları İstanbul seferine başladı

Irak Havayolları İstanbul seferine başladı

Irak Havayolları, Bağdat-İstanbul arası yolcu talebini karşılamak için bu hatta göklerin kraliçesi lakaplı Boeing 747-400 tipi uçakları kullanmaya başladı....

Irak Havayolları, Bağdat-İstanbul arası yolcu talebini karşılamak için bu hatta göklerin kraliçesi lakaplı Boeing 747-400 tipi uçakları kullanmaya başladı.

Son yıllarda filosunu hızla büyüten Irak Havayolları, ABD’li uçak üreticisinden teslim aldığı Boeing 777 tipi uçaklarla filosunu güçlendirirken Bağdat-İstanbul hattında Boeing 747-400 tipi uçakları da sefere verdi.

Kısa mesafe olmasına rağmen hızla artan yolcu talebini karşılamak için 359 yolcu kapasiteli Boeing 747-400 tipi uçağı Bağdat-İstanbul hattına verirken bu uçakla ilk sefer bu gece yapıldı.

Bu gece 01.40’ta İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen dev uçak yolcularını aldıktan sonra sabah 06.00’da geri döndü. YI-ASA kuyruklu Boeing 747-400 tipi uçağın Malezya Havayolları’ndan satın alındığı belirtilirken Irak Havayolları’nın Türkiye temsilciliğini yürüten Miad Tur, yoğun talep olan günlerde bu uçaklarla operasyonların yürütüleceğini bildirdi.

Irak Havayolları’nın yakın dönemde 4 adet Boeing 747-400 tipi uçağı daha filosuna katacağı belirtilirken şirket, Bağdat-İstanbul hattında zaman zaman Boeing 777 tipi uçakları da kullanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.