İptal yok, tarife değişikliği var

İptal yok, tarife değişikliği var

Atlasglobal’dan “KKTC uçuşlarında durdurma yok, tarife değişikliği söz konusu. Seferler, istanbul-ercan arasında haftada 14, İzmir-Ercan arasında 4 ve Adana-Ercan arasında 3 kez yapılacak.” 

Atlasglobal, haftalık 32 olan sefer sayısını 24’e düşürdüğünü açıklayınca turizmcileri korku sardı. Ulaştırma Bakanlığı, eksilen seferleri telafi etmek için girişimde bulunuyor 

BİLET FİYATLARI UÇAR 

AtlasGlobal Havayolları, 25 Nisan’dan itibaren haftalık 32 olan sefer sayısını 24’e düşürdü. Yaz tarifesi nedeniyle uçuşa geçen bilet fiyatlarını daha da artıracak gelişme, turizmcileri panikletti. KITSAB Başkanı Erkan Kilimli, “Turizm ve ekonomiye olumsuz etkileri olur” diye konuştu. 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ 

Ulaştırma Bakanlığı, tarife değişikliklerinden ötürü herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için gerekli çalışmalar yapıldığını açıkladı. Bakan Tolga Atakan, “Oluşabilecek kapasite sıkıntılarını aşmak adına diğer şirketler nezdinde frekans artırım taleplerimizi ilettik” dedi. 

Atlasglobal’dan “KKTC uçuşlarında durdurma yok, tarife değişikliği söz konusu. Seferler, istanbul-ercan arasında haftada 14, İzmir-Ercan arasında 4 ve Adana-Ercan arasında 3 kez yapılacak.” 

Hava yolu şirketi Atlasglobal’in KKTC’ye uçuşlarını durdurduğuna ilişkin haberlere şirketten açıklama geldi. Atlasglobal, Ercan uçuşlarının durdurulmasının söz konusu olmadığını, 25 Nisan sonrasındaki uçuşlarda yaz dönemi nedeniyle tarife değişikliğine gidileceğini duyurdu. 

Şirketten yapılan açıklamada, 25 Nisan’dan sonraki dönemde İstanbul-Ercan uçuşlarının haftada 14, İzmir-Ercan uçuşlarının haftada 4, Adana-Ercan uçuşlarının ise haftada 3 kez devam edeceği bildirildi. 

Atlasglobal’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

“Bugün kamuoyuna yansıyan haberlerde Atlasglobal’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti operasyonlarını durdurduğuna dair bir iddia yer almıştır. Ancak Atlasglobal Havayolları olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti operasyonlarımızla ilgili böyle bir karar aldığımız bilgisi doğru değildir. 

25 Nisan sonrası uçuşlarımızda yaz dönemi nedeniyle tarifesel değişiklikler söz konusudur. 25 Nisan itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı – KKTC Ercan Havalimanı uçuşları haftada 14 frekans, İzmir Adnan Menderes Havalimanı – KKTC Ercan Havalimanı uçuşları haftada 4 frekans ve Adana Şakir Paşa Havalimanı – KKTC Ercan Havalimanı uçuşları haftada 3 frekans olarak devam edilecektir. Dolayısıyla hatların durdurulması söz konusu değildir. 

Kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, şirketin KKTC bağlantılı olarak haftada 32 sefer yaptığını açıklamıştı. 

Star Kıbrıs

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.