Intertraffic İstanbul'da büyük iş ortaklığı

Intertraffic İstanbul'da büyük iş ortaklığı

Intertraffic İstanbul Fuarı bir imza törenine ev sahipliği yaptı. KKTC, tüm karayollarında point-to-point sistemine geçmek amacıyla Gatsometer B.V. firmasıyla...

Intertraffic İstanbul Fuarı bir imza törenine ev sahipliği yaptı. KKTC, tüm karayollarında point-to-point sistemine geçmek amacıyla Gatsometer B.V. firmasıyla bir anlaşma imzaladı.

Trafik kazaları sadece Türkiyenin değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)nin de en büyük sorunlarından biri. Daha önce geçilen sabit kamera sistemi ile trafik kazalarında     %50 azalma sağlayan KKTC, Intertraffic İstanbulda yaptığı anlaşma ile ölümlü ve yaralanmalı kazaları ortadan kaldırmak yönünde önemli bir adım attı.

KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlunun imzaladığı anlaşma ile KKTCnin tüm yollarında point-to-point sistemine geçilecek. Yapılan anlaşma doğrultusunda yerleştirilecek bu sistemde iki kamera arasında seyahat eden araçların hızı hesaplanarak, hız limitini aşan araçlara otomatik olarak ceza kesilecek.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Sanerin de katıldığı imza töreni sonucunda varılan anlaşma gereğince 2011 yılı içerisinde, KKTCde kazaların yoğunlaştığı tüm yollar bu sistemle donatılacak. İmza töreni sonrasında bir açıklama yapan KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sabit kamera sistemi sonrasında ölümlü ve yaralanmalı kazalarda % 50 azalma sağlandığını, amaçlarının point-to-point sistemiyle kazaları tamamen önlemek olduğunu belirtti. Dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan bu sistemin oldukça caydırıcı olduğunu ve araç sürücülerinin bu sistemi aldatmalarının neredeyse imkansız olduğunu belirtti.

Trafik ve Ulaşımdan Sorumlu Vali Yardımcısı Seyed Jafar Tashakkur Hashemi, Parlamento Valilik Uzman Danışmanı ve Milletvekili Seyed Amir Talebianın da aralarında bulunduğu 8 milletvekili ve üst düzey devlet erkanından oluşan toplam 22 kişilik İranlı delege ile Kırgız belediye başkanlarının yanı sıra pekçok ülkeden katılımcının ziyaret ettiği Intertraffic İstanbul, bugün sona eriyor.

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.