İngiltere otomotiv sektörü için tehlike çanları çalıyor

İngiltere otomotiv sektörü için tehlike çanları çalıyor

Brexit kararı alan İngiltere’de İngiltere otomotiv sektöründe yatırımlar yavaşladı. Uzmanlar, İngiltere’nin AB’den ayrıldıktan sonra nasıl bir ticaret anlaşmasına sahip olacağı konusunda belirsizlik nedeniyle askıya alındığını belirtti.

İngiltere’de Brexit kararının etkileri görülmeye başladı. İlk olarak finans sektörünün Londra’dan taşınma planları yaptığı ülkede, şimdi de otomotiv sektöründe tehlike çanları çalıyor. Ülkedeki otomotiv yatırımları yavaşladı. Konu hakkında bilgi veren SMMT CEO’su Mike Hawes, İngiltere’de otomotiv sektörüne yatırımların yıllardın süren güçlü büyümenin ardından 2016 yılında düşüş gösterdiğine işaret etti. Hawes, bazı yatırım kararlarının İngiltere’nin AB’den ayrıldıktan sonra nasıl bir ticaret anlaşmasına sahip olacağı konusunda belirsizlik nedeniyle askıya alındığını belirtti. “Verileri yapabildiğimiz en iyi şekilde bir araya getiriyoruz” diye konuşan Hawes, “Ancak son 12 ayda yapılan yatırım miktarı kesinlikle önceki 2-3 yılda olduğu kadar yüksek değil” dedi.
İngiltere’de otomotiv sektörüne 2015 yılında 2,5 milyar GBP araştırma ve geliştirme yatırımı yapıldı. 2014 yılında da 2,3 milyar GBP yatırım yapılmıştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.