İki katı yolcu taşıyorlar

İki katı yolcu taşıyorlar

Son dönemde Türkiye’de tam anlamıyla bir otobüs faciası yaşanıyor. Yoldan çıkan, yanan, çarpan trajik otobüs haberlerini neredeyse hergün görür hale...

Son dönemde Türkiye’de tam anlamıyla bir otobüs faciası yaşanıyor. Yoldan çıkan, yanan, çarpan trajik otobüs haberlerini neredeyse hergün görür hale geldik.

Bu kazalarla ilgili bazıları 10 numara yağ, bazıları teknik sorunları gerekçe gösteriyor olsa da ortada çok net bir gerçek var. Bu otobüslerin tamamı ya Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ya da Otobüs AŞ’ye ait. Yani hiç biri İETT’nin otobüsleri değil. Durum böyle olunca bu otobüslere doğru ve düzgün denetim yapılmadığı, kişi başına yolcu sayısına bakılmadığı ortaya çıkıyor. Çünkü her iki firmanın da otobüs başına taşıdığı yolcu sayısı İETT’nin neredeyse 2 katı.

Tabi burda, kârlı hatların ihale ile Otobüs AŞ’ye ve ÖHO’ye verilmesinin de payı var. Necdet Çalışkan’ın İETT’den edindiği bilgiye göre işte özel halk otobüslerini kazalara iten o çarpıcı tablo...

Sıkı denetim başladı

SON günlerde artan otobüs kazaları sebebiyle trafik polisleri, denetimleri sıklaştırdı. İstanbul’un birçok noktasında İETT otobüsler durduruldu. Sürücülerin evraklarını kontrol eden ekipler, eksikleri sebebiyle birçok şoföre ceza kesti. Denetimler belirli noktalarda devam gün boyu devam etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.