İDO Boğaz’da yolcu motoru kullanacak

İDO Boğaz’da yolcu motoru kullanacak

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bazı hatlarında, yeni ulaşım seçenekleri sunarak İstanbul Boğaz hattında fiyatları indirerek yolcu motoru taşımacılığına...

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bazı hatlarında, yeni ulaşım seçenekleri sunarak İstanbul Boğaz hattında fiyatları indirerek yolcu motoru taşımacılığına da başlayacağını duyurdu.

İDO, okulların açılacağı 16 Eylül haftasına ve uzun Kurban Bayramı tatilinin yaşanacağı 11-20 Ekim tarihlerine dönük özel tedbirler geliştirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre bu iki tarih için ek seferlerin hazırlığını sürdüren İDO, özellikle Eskihisar - Topçular araba vapuru hattında yoğunluğu karşılayabilecek programını uygulamaya hazırlanıyor.

İstanbul’da ulaşım seçeneklerinin önümüzdeki sezonda yeniden çeşitlenecek olması, Kartal - Kadıköy metrosunun ardından Marmaray’ın devreye girişi gibi parametreleri değerlendiren İDO, Kış Tarifesi’nde bazı hatlarda yeni düzenlemelere de gidiyor.

Metroya göre pozisyon

Buna göre, Kabataş - Bostancı hattında, Kartal - Kadıköy metrosunun açılmasıyla birlikte yolcunun büyük bir kısmının Şehir Hatları İşletmesi’ne ait Kadıköy - Kabataş güzergahına kaymasını ve yolcu sayısında yüzde 25’e varan düşüşü göz önünde bulunduran İDO, bu hattaki sefer sayılarını azaltma kararı aldı.

2013 Kış tarifesinde, İstanbul Boğazı’ndaki hattında da değişikliğe gittiğini açıklayan İDO bu hatta yolcu motoru kiralaması yaparak yolcuları mağdur etmemek amacıyla sefer sayısını koruyarak hizmete devam etme kararı aldığını açıkladı. Yenikapı -Yalova hattında da ulaşım da deniz otobüsü yerine açık güverteli feribotlarla sağlanacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.