İBB, 5 elektrikli deniz taksiyi suyla buluşturdu

İBB, 5 elektrikli deniz taksiyi suyla buluşturdu

Mevcut deniz taksilere oranla yakıt tüketiminde yüzde 25 azalma sağlayacak yeni nesil araçlar için Tarihi Haliç Tersanesi'nin 567'nci yıl kutlamaları haftasında, tanıtım toplantısı düzenlendi. Beş elektrikli tekne denize indirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları A.Ş., “İstanbul denizinin karbonsuzlaştırılması” projesi kapsamında elektrikli deniz taksi üretti. Mevcut deniz taksilere oranla yakıt tüketiminde yüzde 25 azalma sağlayacak yeni nesil araçlar için Tarihi Haliç Tersanesi'nin 567'nci yıl kutlamaları haftasında, tanıtım toplantısı düzenlendi. Beş elektrikli tekne denize indirildi.

Tersanedeki bir atölyede düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İmamoğlu, “Dünyanın yaşayan en eski tersanesi, 567 yıldır dimdik ayakta. Bunu korumak, muhafaza etmek, geleceğe taşımak önemli. Göreve geldiğimizde tasfiye edilip, farklı düşüncelerle, başka bir boyuta evirilmesi düşünülen bu alanda, bu tarihi tersaneye gözümüz gibi baktık ve onu yeni bir döneme taşıdık” dedi.

1 MİLYON TL’DEN 175 MİLYON LİRAYA ÇIKARDIK

İBB ve Şehir Hatları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yaptıkları çalışmalarla, tarihi tersaneyi yeniden canlandırdıklarının altını çizen İmamoğlu, “Teslim aldığımızda 1 milyon liralık yıllık ticari hacmi olan tesis, şu anda yüz 175 milyon liraya varan bir ticari hacme kavuşmuş oldu. Bugün 50 kompozit yolcu gemisi ve 20 römorkör kılavuz tekne inşa etme kapasitesine ulaştık. Tarihi Paşabahçe Vapuru'nu birlikte hayata geçirdik ve yenileri de yolda” bilgilerini paylaştı. Var olan 45 deniz taksiye, 5 adet yeni nesil hibrit tekneyi eklediklerini kaydetti.

deniz-taksi-imamoglu.jpeg

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, elektrikli deniz taksileri suyla buluşturmanın gururunu birlikte yaşadı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.