IAA 2014'te Continental ruzgari esti

IAA 2014'te Continental ruzgari esti

Continental, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen 65’inci IAA Hannover – Uluslararası Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı’nda ticari araçlar için...

Continental, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen 65’inci IAA Hannover – Uluslararası Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı’nda ticari araçlar için geliştirdiği yeni  lastikleri  tanıttı.

İki yılda bir düzenlenen fuarda 2012 yılında 3. nesil lastikleri ile ticari araç lastik modellerinde yeni bir dönemi başlatan Continental, her müşterisinin ihtiyacına özel ürünlerini 140 yılı aşkın deneyimi ile geliştirmeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental,  23 Eylül‘de Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Hannover – Uluslararası Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı’nda kamyon ve otobüs lastikleri için yeni geliştirdiği modelleriyle dikkatleri üzerine çekti. 2013 yılında pazara sunduğu 3. nesil lastiklerini geliştirmeye devam eden Continental’in tanıttığı ürünler arasında karayolu taşımacılığı için Conti EcoPlus, bölgesel taşımacılık ve dağıtım faaliyetleri için Conti Hybrid ve kış koşullarında kullanım için Conti Scandinavia ile 3. nesil premium kaplama lastikleri olan ContiRe yer alıyor.

Continental; filoların işletme maliyetlerini, lastikten sağlayacakları maksimum fayda ile ortak paydada buluşturmayı amaçlıyor. Yakıt kullanımını azaltan yeni lastiklerini ayrıca yeniden kaplamaya olanak sağlayacak şekilde geliştiren Continental, yeni modelleriyle müşterilerinin rekabet düzeylerini artırmaya yardımcı oluyor.

Otoyol kullanımına özel tasarım: Conti EcoPlus’la 100 kilometrede 1.9 litre yakıt tasarrufu

Diş, kuşak, karkas ve yanak kısımlarının tasarım ve kauçuk bileşenlerinin optimize edilmesi ile tasarlanan Conti EcoPlus’la sürücüler yuvarlanma direncini ton başına dört kilogramın altına düşürebiliyor. Avrupa Birliği Lastik Etiketleme Kriteri “A” olan ve otoyol kullanımına özel tasarlanan Conti EcoPlus sahip olduğu düşük yuvarlanma direncini kullanım ömrü boyunca kaybetmeyecek özel tasarıma sahip. Sırt ve yanak kısımlarında özel polimer kauçuk bileşeni, cap-base konsepti ve özel sırt tasarımı sayesinde müşterilerinin yakıt tasarrufuna destek olan model, Continental’in HS3 modeli ile ön akslarda, HD3 modeli ile çeker akslarda ve HT3 modeli ile römork akslarında kullanılabiliyor.

Farklı inç’lerle özelleştirilmiş model: Conti Hybrid

Bölgesel ve şehirlerarası taşımacılık için özel geliştirilen Conti Hybrid farklı yol koşullarında kullanım gerektiren yoğun dağıtım ve filo hizmetlerinin gereksinimlerini karşılıyor. Düşük yuvarlanma direnci ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunan lastik modeli üst düzey frenleme performansına sahip. Ağır ticari araçların kullanımı için özel geliştirilen lastiğin 19.5 inç ebadındaki Conti Hybrid HS3 ve Conti Hybrid HD3 lastikleri 12 ton ve üzeri yük segmenti için tercih edilebiliyor. Aynı ebattaki Conti Hybrid HT3 ise bölgesel taşımacılık yapan römorklarda kullanılmak üzere tasarlandı. Dağıtım sırasında sıklıkla karşılaşılan dar alanlarda üst düzey performansıyla kullanım kolaylığı sağlayan model, damperli araçlarda ve atık sektöründe tercih edilen uzun mesafeli kullanım için de uygun kullanım alanı sağlıyor.

Ön, çeker ve römork aksları için özel lastik: Conti Scandinavia

Üstün lastik teknolojisini güvenlik misyonuyla birleştiren Continental kış lastiğine verdiği önemi ticari araçlarda da gösteriyor. Ön, çeker ve römork akslarının gereksinimlerini ayrı ayrı analiz eden Continental, ön aksların üst düzey manevra becerisi ve yanal hareket gerektirdiğini ortaya koyuyor. Maksimum çekiş ve frenleme performansı gerektiren çeker aks ile viraj alma ve frenlemede üst düzey yol tutuşu gerektiren römork akslarının ihtiyaçlarını Conti Scandinavia ile karşılayan Continental’in yeni modeli M+S etiketine sahip. Ayrıca özel kar tanesi sembolü ile de yasal gerekliliklere hizmet ediyor. Yeni kış lastiği çok tercih edilen 17.5 ve 19.5 inç jant ebatlarında da kullanıma uygun.

Kaplamada 3. Nesil: ContiRE

Modern sıcak kaplama yöntemi ile kamyon lastiklerine ikinci ömrünü katan yüksek kaliteli karkaslar üreten Continental’in ContiRE 3. nesil kaplama lastikleri dayanıklı kuşaklara sahip. Bu sayede daha sağlam yapısı ile kolay kaplanabilirlik de sunuyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.