Hyundai'nin gözü Türkiye'de

Hyundai'nin gözü Türkiye'de

Geçen ay Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Kore ziyaretinde yeniden gündeme gelen yatırımda yıl sonuna doğru hayata geçirilmesi beklenen serbest ticaret...

Geçen ay Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Kore ziyaretinde yeniden gündeme gelen yatırımda yıl sonuna doğru hayata geçirilmesi beklenen serbest ticaret anlaşması kilit rol oynarken, Hyundai Motor Başkan Yardımcısı Eui Sun Chung, "Türkiye'de ürettiğimiz ve gelecekte üreteceğimiz modellerle hedefimiz yüksek satış rakamları değil, önceliğimiz en beğenilen marka olmak. Türk müşterinin isteği çok önemli." dedi. Chung, Frankfurt'ta Hyundai'nin sınırlı sayıdaki davetli için gerçekleştirdiği resepsiyonda sorularımızı cevaplandırdı.

41 yaşında 2,1 milyar dolarlık kişisel servetiyle Forbes dergisinin bu yıl dünyanın en zengin 564. işadamı seçtiği Chung, kısa bir süre önce özel uçağı ile ilk kez geldiği İstanbul ve Antalya'dan çok etkilendiğini söyledi. Türkiye'nin otomobil konusunda büyük bir potansiyel taşıdığını belirten Chung, Kore ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin devamını sağlayacak her türlü adımı atmaya hazır oldukları mesajını verdi. Hyundai'nin bütün dünyada yeni strateji ile yol aldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Chung, "Türkiye'de de nelere önem veriliyor, otomobil müşterisi neler istiyor, merak ediyoruz. Türk tüketicilerinin bizim hakkımızda ne düşündüğü çok önemli. Çünkü biz kısa süre içinde en beğenilen marka olmayı hedefliyoruz." dedi. Yeni yatırımın hayata geçirilmesi beklenen 2012 yılının ilk yarısında yeniden Türkiye'ye gelecek olan Eui Sun Chung, Türkiye'de Hyundai'nin varlığını güçlenerek sürdüreceğini dile getirdi. "Türkiye'de yatırımcı olmaktan çok memnun ve istekliyiz." diyen Chung, markanın yeni hedefleri doğrultusunda tek modeli her yerde satmak yerine bölgelere göre modeller geliştirmeye yöneldiklerini söyledi. Chung, bu konuda Avrupa'da başarı yakalayan i30 modelinin iyi bir örnek olduğunu anlattı.

Eui Sun Chung, Türkiye'deki şirketlerinin yönetiminden büyük memnuniyet duyduğunu, uyumlu çalışma ile kârlı sonuçlar yakalayacaklarını sözlerine ekledi. Dünyanın en büyük beşinci otomotiv üreticisi olan şirketin patronu konumundaki Eui Sun, 73 yaşındaki Hyundai Motor Company Başkanı Mong Koo Chung'un en büyük oğlu. Mong Koo Chung, 2005 yılında Türkiye'ye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü. Baba Chung döneminde Türkiye, şirketin Çek Cumhuriyeti'ne giden dev yatırımını alabilmek için emek vermişti. Genç patron Eui Sun Chung, aynı zamanda Dünya Olimpiyat Komitesi'nde görev yapıyor.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.