Hong Kongda dev akvaryum açıldı

Hong Kongda dev akvaryum açıldı

Çevre örgütleri, nesilleri tükenme tehlikesi altında olan ve korumaya alınan mavi yüzgeçli orkinosların, köpekbalıkların ve şeytan balıklarının aynı...

Çevre örgütleri, nesilleri tükenme tehlikesi altında olan ve korumaya alınan mavi yüzgeçli orkinosların, köpekbalıkların ve şeytan balıklarının aynı akvaryumda bulunmasının yanlış olduğunu belirterek, tepki gösterdi. Hong Kong'daki Asya'nın en büyük eğlence kompleksi Ocean Park, kapılarını ziyaretçilere açtı. Soyları tükenmekte olan çok sayıda hayvanın bulunduğu Ocean Park'ta yer alan dev akvaryum, ziyaretçilerin en büyük ilgisini çeken yerlerin başında yer alıyor.

Bu sene 707 milyon dolar harcanarak yenilenen yumurta şeklindeki dev akvaryumda, 400 türden 5 bin deniz memelisi yaşıyor. Çevre örgütleri, nesilleri tükenme tehlikesi altında olan ve korumaya alınan mavi yüzgeçli orkinosların, köpekbalıkların ve şeytan balıklarının aynı akvaryumda bulunmasının yanlış olduğunu belirterek, tepki gösterdi. Green Sense adlı çevre örgütünün üyesi Hys Sun, "Geçtiğimiz sene bazı hayvanlar akvaryumda hayatını kaybetti. Bu hayvanların 5.24 milyon litrelik aynı akvaryumda bulunmaması gerekiyor" dedi.



LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.