HNA, Zeytinburnu Liman projesine talip

HNA, Zeytinburnu Liman projesine talip

 Çin’in üçüncü, dünyanın ise 7. büyük havayolları grubu HNA, Avrasya bölgesindeki etkinliğini artırmak için Türkiye’ye yatırım yapmaya...

 

Çin’in üçüncü, dünyanın ise 7. büyük havayolları grubu HNA, Avrasya bölgesindeki etkinliğini artırmak için Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. 2008 yılında Türk uçak bakım-onarım şirketi myTECHNIC’e ortak olan HNA, şimdi de Yavuz Çizmeci’nin sahip olduğu havayolu kargo şirketi ACT’nin yüzde 49’unu 25 milyon dolara satın aldı. Türkiye’ye havayolu ile giren HNA’nın yeni hedefi ise liman kurmak ve işletmek. 

Ortaklığın duyurulduğu toplantıda konuşan HNA Group Direktörü Tan Xiangdong, “Türkiye’de emlak sektörüne girmek istiyoruz. İlk işimiz kruvaziyer limanı inşası olmalı” dedi.

ACT’nin Kurucusu ve CEO’su Yavuz Çizmeci, HNA’nın bundan sonraki tüm yatırımları kendisiyle birlikte yapacağını belirterek, “Zeytinburnu Yat Limanı projesi ile ilgileniyoruz. İhaleyi kazanan Rönesans İnşaat ile görüşüyoruz. Projedeki otellere ya da limana değil tamamına ortak olmak için talibiz” diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.