Hedefimiz otomotiv test merkezi kurmak

Hedefimiz otomotiv test merkezi kurmak

Fikri Işık hedeflerinin Bursa'ya otomotiv test merkezi kurarak dövizi azaltmak olduğunu açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin,...

Hedefimiz otomotiv test merkezi kurmakFikri Işık hedeflerinin Bursa'ya otomotiv test merkezi kurarak dövizi azaltmak olduğunu açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin, otomotiv testi için yurt dışına çok ciddi paralar ödediğini belirterek, "Arzumuz, hedefimiz; otomotiv test merkezini bir an önce Bursamıza ve ülkemize kazandırmak ve bu noktada yurt dışına ödediğimiz dövizi azaltmak" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasında ziyaret eden Işık, yaptığı konuşmada, Bursa'nın üretim ve ihracat bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer aldığını, özellikle otomotiv ile tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

İlin, üretimdeki potansiyeli ve başarılarına son yıllarda inovasyon ve markayla büyümeyi de ilave ettiğini dile getiren Işık, üretim ve ihracattaki başarılarını sürdüreceğine olan inançlarının tam olduğunu anlattı. Hedefimiz otomotiv test merkezi kurmak

Işık, Bursa'da kurulması planlanan otomotiv test merkezine de değinerek, şöyle konuştu:

"Türkiye, otomotiv testi noktasında yurt dışına çok ciddi paralar ödüyor. Türk Standardları Enstitüsünün (TSE), Yenişehir'de bir otomotiv test merkezi yapımıyla ilgili çalışmaları var. 'Bu çalışmaları daha nasıl hızlandırırız , bu otomotiv test merkezinin ve onunla birlikte yapılacak diğer müştemilatı nasıl bir an önce hayat geçiririz?' Bununla ilgili Valimiz ve diğer arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı, bir çalışma yapacağız. Arzumuz, hedefimiz; otomotiv test merkezini bir an önce Bursamıza ve ülkemize kazandırmak ve bu noktada yurt dışına ödediğimiz dövizi azaltmak."

Bursa'nın, Türkiye'nin ihracatı ithalatından fazla nadir illerinden biri olduğuna dikkati çeken Işık, bunun, ilin önemini ortaya koyan göstergelerden olduğunu sözlerine ekledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.