Havayolu yemeklerinde Türkler ilk sırada

Havayolu yemeklerinde Türkler ilk sırada

Mutfakta vakit geçirip farklı yemekler ve tatlılar yapmayı seven kişiler için yemek tarifleri kitapları ya da internet sitelerindeki tarifler harika birer...

Mutfakta vakit geçirip farklı yemekler ve tatlılar yapmayı seven kişiler için yemek tarifleri kitapları ya da internet sitelerindeki tarifler harika birer yardımcıdır. Yemek yapmak sevenler için çok keyifli bir iştir çünkü her zaman kendinizden bir şeyler katabilirsiniz. Tariflerin yanı sıra onlara damağınıza uygun eklemeler yapabilirsiniz. Özellikle tatlı tarifleri üzerinde çok değişiklikler yapılabiliyor.

Sizlerle hem yapması basit hem de lezzetli bir tarif paylaşmak isterim.2 paket pötibör bisküviyi ellerinizle parçalayarak (çok ufaltmadan) bir kabın içine koyun. Üzerine 2 bardak soğuk süt dökün.3 yemek kaşığı kakaoyu da döktükten sonra 1 paket de vanilya ekleyin.1 adet muzu küçük küçük dilimleyerek harcınıza koyun ve cıvık hale gelmeyecek şekilde karıştırıp alüminyum folyoya sarıp dolapta 1 saat bekletin. Daha sonra alüminyum folyodan çıkarıp bir tabağa koyun üzerine hindistan cevizi serpin ve afiyetle yiyin.

Tatlı tarifleri yenilik katmaya daha müsaittir fakat makarna tarifleri de öyledir. Sizlerle farklı makarna tarifleri paylaşmak isterim. Makarnanızı haşlayın ve süzgeçte bekletin. Tencerenize yıkayıp doğradığınız mantarları koyun. Üzerine 4 adet sosis doğrayın.1 adet domates rendeleyin. Bir tutam kekik ve karabiber ile kısık ateşte pişirmeye bırakın. Piştikten sonra haşlamış olduğunuz makarnayı ekleyerek karıştırın. Tercihinize göre biraz da yağ ekleyebilirsiniz. Mantar ve sosis birbirlerine yakıştığından makarnayla da buluşunca harika bir lezzet ortaya çıkmış oluyor. Fazla baharat kullanıp tadını değiştirmek istemediğimden sadece kekik ve karabiberi tercih ettim. Tabi tercihi yine sizlere bırakıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.