Havalimanlarımız Avrupa'dakilerden daha güvenli

Havalimanlarımız Avrupa'dakilerden daha güvenli

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi Şener, Türkiye'deki havalimanlarının Avrupa'dakilerden daha güvenli olduğunu belirterek, Brüksel'deki patlama sonrası farkındalığın daha da arttığını söyledi.

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Brüksel'de havalimanındaki patlamanın, gözleri terminal binalarına, havalimanlarına çevirdiğini belirten belirterek şöyle konuştu: "Avrupa'da terminal binalarının girişinde, 'x-ray'lar yok, yani hiçbir arama yapılmıyor. Herkes havalimanının içine girebiliyor fakat Türkiye'de havalimanlarının girişinde aramalar var, yani x-ray'lar var ve orada bizim özel güvenliklerimiz duruyor."

"YOLCU GÜVENLİĞİ, KONFORUNDAN DAHA ÖNEMLİ"
Şener, Dünya Havalimanları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin bulunduğunu ve orada Avrupa'yı da temsil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Brüksel'deki olaydan sonra, Avrupa Havalimanları Birliğinin Genel Sekreteri beni aradı, kendisi bize x-ray'ları sordu. Yani, 'Kuyruk çok oluyor mu? Tekrar oralarda bir güvenlik zaafiyeti olabilir mi?' diye sordu. Ben de onların yönetilebilir olduğunu söyledim. Yani yıllardır Türkiye'de bu var, yolcu konforundan daha önemli olan güvenlik. Mesela eskiden bu x-ray'lara kızan bazı yolcularımız, şu anda çok mutlu oluyorlar."

"FARKINDALIK ARTIRILDI"
Türkiye'deki havalimanlarının güvenli olduğuna inandığını, bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Şener, "Güvenlik tedbirleri artırıldı mı? Farkındalık belki artırıldı. Yoksa havalimanları zaten yüzde 100 güvenli şekilde çalışıyor Türkiye'de." dedi.

"BİZİM HAVALİMANLARIMIZ ÇOK YENİ"
Şener, Türkiye'deki havalimanlarını Avrupa'dakilerle kıyaslarken, "Tabii ki daha güvenli. Neden? Çünkü bölgemizdeki durumdan, Türkiye'nin jeopolitik durumundan dolayı, etrafımızda neler olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.