Havada tur, kontuarda sıra kabusu sona eriyor

Havada tur, kontuarda sıra kabusu sona eriyor

TAV'ın 75 milyon euroluk yatırımıyla Atatürk Havalimanı'na sekiz yeni köprü eklenecek ve terminal 27 bin metrekare büyütülecek. TAV Havalimanları ile...

TAV'ın 75 milyon euroluk yatırımıyla Atatürk Havalimanı'na sekiz yeni köprü eklenecek ve terminal 27 bin metrekare büyütülecek.

TAV Havalimanları ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi DHMİ, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali tadilatı ve büyütülmesine yönelik ek yatırım için el sıkıştı. TAV, dış hatlar terminalinin genişletilmesi için 75 milyon euro yatırım yapacak. Çalışmaların 16 ayda tamamlanması planlanıyor. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Atatürk Havalimanı’nda bütün kuruluşlar yatırım yaparken bizim yatırım yapmamız gerekmez diye bir düşüncemiz olamaz. Önümüzdeki altı yılda kaliteden ödün vermeden yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

2021'e kadar TAV işletecek

DHMİ ve TAV’ın imzaladığı sözleşmeye göre dış hatlar terminalinde 26 olan uçak köprü sayısı 34’e çıkacak. Proje kapsamında terminal 27 bin metrekare, açık otopark da 17 bin metrekare büyütülecek. TAV’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nı 2021 yılına kadar işletme hakkı bulunuyor. Ticari alanlar ve reklam alanlarının tüm gelirleri işletim süresince TAV’a ait olacak.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.