Hapag-Lloyd 550 milyon dolarlık konteyner satın aldı

Hapag-Lloyd 550 milyon dolarlık konteyner satın aldı

Hamburg merkezli deniz taşımacılığı devi Hapag Lloyd, konteyner talebini karşılamak için aylarca verilen uğraştan sonra, yeni konteynerlere yaklaşık 550 milyon dolar harcayarak şirket tarihindeki en büyük konteyner siparişlerinden birine imza attı.

550 milyon dolarlık satın alımın, ana güzergahlarda yaşanan ve önemli miktarda navlun artışına neden olan büyük konteyner sıkıntısı nedeniyle gerçekleştirilğinin altı çiziliyor.

Şirketin satın aldığı toplam 150.000 teu'luk konteynerlerden bazılarının teslim edildiği, ancak konteynerlerin çoğunun Çinli üreticiler tarafından önümüzdeki aylarda ve 2021'in sonundan önce teslim edileceği açıklandı.

Ayrıca Hapag-Lloyd'un aşırı büyük ve tehlikeli madde taşımak için kullanılmak üzere toplam 8.000 teu'luk özel amaçlı konteyner siparişi verdiği belirtildi.

Hapag-Lloyd CEO'su Rolf Habben Jansen; “Konteyner taşımacılığı endüstrisi şu anda daha önce görülmemiş bir talep görüyor ve bu da tüm dünyada konteyner sıkıntısına yol açtı, son konteyner siparişleri ile Hapag-Lloyd mevcut durumu hafifletme çabalarına katkıda bulunuyor ve böylece müşterilerine çok daha iyi bir hizmet sunabilecek.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.