Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı için hızlı kamulaştırma

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı için hızlı kamulaştırma

Türkiye'nin dört bir yanında süren pek çok proje için özel çalışmalar ve kamulaştırmalar hızla devam ediyor. BUgün Resmi Gazete'de yayımlanan son karar kapsamında Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı ile alakalı bir kamulaştırma kararı yürürlüğe girdi.

İstanbul'un önemli tren yolu hatlarından biri olan ve Edirne’ye oradan Avrupa'ya uzanan demiryolu hattı için son dakika gelişmesi yaşanıyor. Halkalı Kapıkule Hızlı Demir Yolu projesinde bazı yerlerde kamulaştırma gerçekleştirilecek.

Kamulaştırma yapılacak yerler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi gazete'de ilan edildi. Malkoçlar-Ankara Doğal Gaz Boru Hattı, Trakyagaz Delta Enerji Doğal Gaz Boru Hattı ve Akmaya Doğal Gaz Boru Hattı Güzergâhlarının, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi ile Kesişen Kısımlarının Deplase Edilmesi Amacıyla Kırklareli İli, Lüleburgaz İlçesi Sınırları İçerisinde Yer Alan ve Bazı Taşınmazlar ile Bu Kapsamda İnşa Edilecek Sabit Tesisler, Ulaşım Yolları, Enerji Nakil Hatları, Katodik Koruma Hatları ve Anot Yataklarının Yapımı Amacıyla İhtiyaç Duyulan Taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3201)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.