Hafif ve sağlam kasa Monopan

Hafif ve sağlam kasa Monopan

Salonlardan birinde treyler üstyapısından kesilmiş bir parçanın, ziyaretçilere sunulan irice bir çekiçle kırılması rica ediliyor. Çekiçle ne kadar...

Salonlardan birinde treyler üstyapısından kesilmiş bir parçanın, ziyaretçilere sunulan irice bir çekiçle kırılması rica ediliyor.

Çekiçle ne kadar sert vurursanız vurun, treyler kasası ‘bana mısın?’ demiyor. İşte o stant Otom Endüstriyel Ürünlere aitti. Stantta görevli firma yetkilisi Taner Güneşli, soğutmalı kasalarda kullanılan bu ürünü bize anlattı. Sandviç Panel olarak nitelenen ürün ismini dışarıdan içe doğru CTP denilen Cam Takviyeli Polyester tabakalarından almış. Taner Güneşli “içinde ayrıca insülasyon için poliüretar var” diyor. Amacın soğutmalı kasanın iç ve dış etkenlere karşı korunması olduğunu aktaran Güneşli, çekiçle vurulan tarafın aslında treylerin iç bölüm olduğunu duyunca şaşırıyoruz. Otom yetkilisi bunun nedenini şöyle açıklıyor:

“En önemli etki içeriden gelir. İnsan aslında dışarıdan geldiğini zannediyor. Fakat içeride yük taşındığı için içeriye forklift giriyor, istif makinaları giriyor, yük devriliyor veya çarpıyor. Çok sağlam olmalı.”

Asıl özelliği hafifliği

Taner Güneşli’nin anlattığı Alman Lamilux firmasınca üretilen CTP, çok yeni bir ürün. Darbelere karşı şu ana kadar tüm testlerden başarıyla geçmiş. Sağlamlığının çelikle eşdeğer olmasına rağmen onu öne geçiren özelliği hafifliği. Güneşli, Otom Endüstriyel tarafından piyasaya sunulan ürünle yapılan kasanın çelik kasayla olan farkını bize tabloda gösteriyor. Monopan kasayla 600 kg daha hafif yük taşınılabileceğini kaydediyor. İşte gri bölümlerin kasa ağırlığını kırmızıların ise yük ağırlığını 1 buçuk tonluk bir örnekle anlatan tablo:

600 kg daha fazla yük taşınabiliyor

Sac kasa:                Yük 286 kg. Kasa 1058 kg.

Alüminyum kasa: Yük 424 kg. Kasa 920 kg.

Polyester kasa:     Yük 514 kg. Kasa 830 kg.

Monopan kasa:    Yük 924 kg. Kasa 420 kg.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.